Komemoracija za Slobodana Praljka 11. prosinca u Lisinskom, dolazi 40-ak generala, recitirat će se Himna slobodi, a na stolu će biti samo jedna ruža

Izvor: Nacionalno

Komemoracija za generala Slobodana Praljka, otvorena za javnost, održat će se u ponedjeljak, 11. prosinca, u 12 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Organizaciju komemoracije i mise zadušnice za Praljka pruzeo je Hrvatski generalski zbor.
“Već nekoliko dana radimo na scenariju kako će to izgledati. Danas je to potvrđeno. Scenarij je iskordiniran s obitelji i najbližim prijateljima”, kazao je za RTL Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora.

Doznaje se da će na komemoraciji o Praljku govoriti njegovi prijatelji Miroslav Tuđman i Stanko Sopta, Gundulićevu Himnu slobodi odrecitirat će glumac Dragan Despot, a ondje će biti četrdesetak generala u svečanim odorama. Na stolu će biti samo jedna ruža.

Također, doznaje se da će hrvatsku kimnu otpjevati klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj, klapa Drača iz Mostara otpjevati će pjesmu “To je zemlja dide mog”, a bit će recitirani stihovi Williama Shakespearea, vjerojatno oni koje je izgovarao sam Praljak iščekujući presudu u Haagu.

U 15 sati u Crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu bit će služena misa zadušnica za preminulog Praljka.
A umirovljeni general HV-a Ljubo Ćesić Rojs želi da se pred Lisinskim okupi što više ljudi pa je poručio:

“Pozivam sve pripadnika HV-a i HVO-a, sve razvojačene i djelatne hrvatske branitelje, pripadnike hrvatskih snaga da pokažemo koliko smo jedinstveni u miru. Neka nas par tisuća bude i vani ako ne možemo svi stati u dvoranu Lisinski”.