KOMEMORACIJA U LISINSKOM Krešić: Svatko ima svoju savjest pa neka po njoj i čini

Član Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić izjavio je u ponedjeljak, uoči komemoracije generalu Slobodanu Praljku, kako želi da sve prođe dostojanstveno, dok je upitan o nedolasku nekih političara uzvratio kako svatko ima svoju savjest pa neka po njoj i čini.

“Želimo da bude dostojanstveno, ljudi su došli s osjećajem da odaju počast i zahvalu za ono što je general Praljak učinio za Hrvatsku”, rekao je Krešić.

Upitan o tome što neki političari ipak nisu došli na komemoraciju Krešić je uzvratio protupitanjem: “Da li ste vidjeli igdje na svijetu da se netko zove na komemoraciju?”, Dodao je da je onaj tko je želio doći došao, ali i kako “svatko ima svoju savjest i neka čini po svojoj savjesti”.

Upitan da li mu je žao što nema predsjednice republike ili ili premijera uzvratio je: “Vjerojatno, oni znaju da su zauzeti ili tako nešto. Ne mogu ja ulaziti u to niti imam pravo komentirati”.

Ministar branitelja Tomo Medved koji je također došao na komemoraciju generalu Praljku, uoči komemoracije nije želio davati izjave.

Na komemoraciju su došli i Milijan Brkić, Vladimir Šeks, Luka Bebić, Davor Domazet Lošo, Dario Kordić, Ivan Penić, Zdravko Tomac, Pero Kovačević, Đuro Glogoški, Marko Perković Thompson, Mirko Norac, Andrija Hebrang i drugi. (Hina)