Komemoracija preminulom komodoru Ivici Toliću: Otišao veliki domoljub

Na komemoraciji preminulom komodoru  Ivici Toliću u utorak u Splitu istaknuto je kako nas napušta veliki domoljub, vrhunski vojnik i dobar čovjek koji je iznad svega volio Hrvatsku.

“Opraštamo se od čovjek velikog srca, vrhunskog zapovjednika čvrstog stava, beskompromisnog i nepokolebljivog  borca za istinske životne vrijednosti,” istaknuo je Krstičević izražavajući sućut obitelji u svoje ali i u ime predsjednika  Vlade  Andreja Plenkovića.
Naglasio je kako su Tolića njegove vrline tijekom rata profilirale u istinskog zapovjednika, čovjeka koji brine za svoje ljude i koji je pravi profesionalac.

“Ivica tu nije stao jer je znao da kao narod možemo i moramo više. Stoga je nastavio braniti  Hrvatsku i nakon pobjede u Domovinskom ratu kada je  uslijedio novi rat- rat za istinu! Rat za zaštitu digniteta  Domovinskog rata i zaštitu naših hrvatskih branitelja!” istaknuo je ministar obrane.
Niti nakon te dobivene bitke nije se štedio.

“Aktivno je sudjelovao u izradi Strategije nacionalne sigurnosti i u izgradnji Sustava domovinske sigurnosti, a nakon povratka predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Hrvatsku nastavio je braniti i promicati nacionalne interese naše Hrvatske kao hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu,” kazao je  Krstičević.
Dodao je kako Tolićeva djela ostaju na čast cijelom hrvatskom narodu, Hrvatskoj vojsci i braniteljima.

Šundov: Izgubila smo časnika, ratnika, velikog zapovjednika, čovjeka i domoljuba

Načelnik  Glavnog stožera  Oružanih snaga  Republike Hrvatske  Mirko Šundov je istaknuo kao je Hrvatska vojska odlaskom komodora Tolića “izgubila svoga časnika, izvrsnog ratnika, velikog zapovjednika,  čovjeka i domoljuba.”
“Tvoj odlazak sve nas je duboko potresao, ostavio si neizbrisiv trag u stvaranju naše domovine, posebno u najtežim danima Domovinskog rata,” naglasio je Šundov.
 Naglasio je kako Tolić nije znao i nije prihvaćao prosječnost te je u svemu težio najboljem.

Medved: Prestalo je kucati jedno veliko hrvatsko srce

Ministar hrvatskih branitelja  Tomo Medved je istaknuo kako je Tolićevim odlaskom “prestalo kucati jedno veliko hrvatsko srce”.

“Ivica je bio miran i samozatajan čovjek, ali iza njegove blage naravi skrivala se snaga čvrstog karaktera,” kazao je Medved.
Istaknuo je kako je Tolić i poslije rata nastavio davati nesebičnu ljubav prema Domovini.
“Znajući kolika je važnost zastupanja hrvatskih interesa u institucijama  Europske unije (EU)  kao  zastupnik u Europskom parlamentu zdušno je branio  temeljne vrijednost i hrvatskog društva  te hrvatske nacionalne i državotvorne interese,” rekao je  Medved.
Tolićev ratni suborac general-bojnik Slaven  Zdilar je istaknuo kako je  Tolić u rješavanju svih zadataka pristupao analitički.
“Tolić je hrvatski vitez, ratnik i ponosni domoljub,” poručio je Zdilar.
Komemoraciji su nazočili i ministar zdravstva Milan Kujundžić, zamjenik predsjednika  HDZ-a Milijan Brkić, politički tajnik  HDZ-a  Ante Sanader, župan splitsko-dalmatinski Blaženko  Boban, splitski gradonačelnik  Andro Krstulović Opara i brojni drugi.
Posljednji ispraćaj komodora Ivice Tolića obavit će se danas u kasnim poslijepodnevnim satima na groblju  župne crkve Svetog Roka u Vinjanima kod  Imotskog.