Komadina: Vjerojatno neće biti dovoljno glasova za opoziv Dalić

Foto: Hina

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina ocijenio je u petak da vjerojatno neće biti dovoljno glasova za opoziv ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić koji oporba pokreće u Saboru idući tjedan, a komentirao je i financijsku situaciju u toj glavnoj oporbenoj stranci, istaknuvši da situacija po tom pitanju nije dobra te izrazivši nadu da neće bankrotirati.

“Vjerojatno neće biti dovoljno glasova za opoziv Dalić. Od premijera Andreja Plenovića se nema što ni očekivati i naravno da prvu suradnicu neće smijeniti. Nekad nije svrha pokretanja opoziva nekog razriješiti nego otvoriti temu. Činjenica je da je proces u Agrokoru kontaminiran. Naši prijedlozi su bili višečlana uprava, a bivši Vladin povjerenik Ante Ramljak se okliznuo i pao je u sukob interesa”, kazao je Komadina u emisiji N1 “Novi dan”.

Nije se složio da je Most preduhitrio SDP u inicijativi za smjenu Martine Dalić. “Inicijativa je zajednička. Ne bih išao na to tko je prvi digao ruku kod učiteljice”, kazao je.

Ustvrdio je da nije dobro u financijama SDP-a te je izrazio nadu da stranka neće bankrotirati. Ta glavna oporbena stranka objavila je u četvrtak na svojim mrežnim stranicama financijsko izvješće za 2017. po kojemu je iz prošle u ovu godinu ušla s velikim minusom – od 5,7 milijuna kuna.

“Uvijek nakon izbora smo bili u minusu. Imali smo dvoje parlamentarnih izbora koje smo uredno, nažalost, izgubili, a imali smo i lokalne izbore i financijski udar na SDP još iz kampanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. U složenoj smo situaciji, ali da se to ispeglati. Nije dobro u financijama SDP-a, ali duboko se nadam da nećemo bankrotirati”, naglasio je Komadina.

Najavio je da će na izvještajnoj konvenciji SDP-a 10. ožujka usvojiti temeljno restrukturiranje stranke. “Kompletno resetiranje SDP-a počinje od 10 ožujka”, naglasio je potpredsjednik SDP-a. (Hina)