Komadina uoči konvecije SDP-a: Ovo je novi početak

Foto: Nacionalno

Uoči 7. Izvještajno-tematske konvencije SDP-a u subotu koja se održava pod sloganom “Sve je na nama” potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina izjavio je kako je konvencija novi početak i priprema za preuzimanje odgovornosti za Hrvatsku.

“Konvencija znači novi početak SDP-a, novi statut, novi program, pripreme za preuzimanje odgovornosti za Hrvatsku. SDP je moderna stranka, što pokazuje naš novi program, SDP ima najnoviji statut koji demokratizira stranku, uključuje. Jednostavno SDP je potpuno spreman za izbore”, izjavio je Komadina.

Po njegovu mišljenju SDP će pokazati novi lice i snagu.

Odbacio je pritom mogućnost da se Izvještajno-tematska konvencija pretvori u izbornu,. “Nisu nikakve šanse da ova Izvještajno-tematska konvencija postane izborna zato jer je izvještajna i tematska”, kazao je.

Smatra, međutim, da se kritičari u stranci neće stišati nakon konvencije. “Dobro je da propituju, uvijek je dobro više stavova, ideja i razmišljanja”, rekao je Komadina naglasivši da se u SDP-u smije govoriti ali da je važno da članovi imaju zajedničke stavove o bitnim pitanjima.

Na novinarski upit može li se u SDP-u očekivati nekakav revolucionarni preokret Komadina je odgovorio kako je vrijeme revolucija iza nas, a da je “ovo evolucija SDP-a, novi start novi početak”.

Čelnik HSS-a Krešo Beljak koji je na konvenciju došao kao gost partnerske stranke i dati podršku svim opozicijskim strankama na čelu s SDP-om, izjavio je da treba nastaviti u dosadašnjem tempu.

“Treba biti jači, čvršći, ne samo SDP nego svi iz opozicije jer je zemlje u katastrofalnom stanju i jer zemlja zaslužuje jaku opoziciju i ljude koji su spremni preuzeti odgovornost za budućnost države već nakon sljedećih parlamentarnih izbora”, ustvrdio je Beljak uoči konvencije.

Ističe da suradnja HSS-a i SDP-a nije upitna.

“Radije bih da me SDP prvi put prevari nego HDZ stoti puta”, rekao je Beljak kazavši da vjeruje ljudima iz SDP-a .

Na upit o nedavnim kritikama na račun SDP-a Beljak je rekao  kako to nije bila kritika u smislu neslaganja.

“Opozicijske stranke bi prije svega trebale završiti unutarstranačke prijepore kojih ima i u HSS-u i SDP-u i da bi članovi svih opozicijskih stranaka trebali shvatiti da vrijeme u opoziciji nije vrijeme za unutarstranačke sukobe i previranja nego da se skupe glave unutar stranaka i među partnerima kako bi se ostvario osnovni cilj, a to je dolazak na vlast”, poručio je.

Konvencija će izglasati novi Statut SDP-a kojim se, kako najavljuju u stranci, moderniziraju i okreću budućnosti, kao i program SDP-a pod nazivom “Za dobro društvo” jer je stari još iz 1996. godine.

Na SDP-ovoj konvenciji sudjeluje oko 1000 delegata te brojni gosti, predsjednici i predstavnici drugih političkih stranaka iz Hrvatske. Nazočni su i neki  međunarodni gosti, veleposlanici i predstavnici veleposlanstava, predstavnici sindikata, civilnog društva te članice i članovi Konvencije. (Hina)