Komadina: SDP će imati svojeg predsjedničkog kandidata; o Milanoviću ne želim spekulirati

Foto: Hina

Potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak u Rijeci da će SDP imati svojeg kandidata za predsjednika Republike, a na spekulacije da bi to mogao biti Zoran Milanović rekao je da su “njegove kandidature medijske ili pak neozbiljne spekulacije pojedinih članova stranke” te da osobno neće predložiti nijednog kandidata.

Na molbu da komentira izjavu Gordana Marasa (SDP) da će poduprijeti jedino Zorana Milanovića kao kandidata za predsjednika države i mogućnost da SDP ipak stane iza Milanovića, Komadina je odgovorio: “U životu nikad ne reci nikad.“

Dodao je da se još nitko nije kandidirao, pa ni Milanović. “Njegove kandidature su više-manje medijske, u naravi su špekulacije koje koriste pojedini članovi stranke za neozbiljnosti”, rekao je.

Na ponovljeno pitanje hoće li SDP stati iza Milanovića ako se kandidira za predsjednika, Komadina je odgovorio da će SDP imati svojeg kandidata.

Glavni odbor će utvrditi kandidata SDP-a za predsjednika Republike Hrvatske, rekao je.

Na tvrdnju da osobno nije sklon tome da to bude Milanović, Komadina je rekao kako ne može špekulirati i da on neće predložiti nijednog kandidata.

Komadina je odgovorio i na pitanje je li točno da je samo između 7000 i 8000 članova SDP-a spremno nastaviti raditi u stranci. Naime, “Jutarnji list” je u ponedjeljak objavio kako je od 36.000 članova samo 8000 dalo pristanak da ih stranka ubuduće kontaktira nakon primjene Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.   

Komadina smatra da tu “ne treba miješati teze”, da je jedno imati oko 30.000 članova stranke, a drugo imati 7000 aktivista, onih koji su se očitovali da će aktivno raditi u kampanji.

Dodao je da nikada svi članovi stranke nisu radili u kampanji.