Komadina i Jelušić: Mireli Holy otvorena vrata SDP-a

Izvor: HRT

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina i član Predsjedništva Ivo Jelušić izjavili su u četvrtak da su u stranci otvorena vrata bivšoj članici SDP-a Mireli Holy.

“Što se mene tiče da. Mirela Holy bila je, je i ostat će vjerojatno uvijek na ljevici. Da je stjecaj okolnosti bio drugačiji u onoj vladi u kojoj je bila ministrica (Zorana Milanovića) vjerojano nikad ne bi ni napustila SDP. Meni je žao da je do toga uopće ikada došlo”, rekao je Jelušić novinarima prije početka sjednice Predsjedništva SDP-a.

Na pitanje hoće li ona biti na listi za Europski parlament odgovorio je kako se o tome razgovara, a tu listu će SDP utvrditi za oko mjesec i pol dana.

Po medijskim napisima predsjednik SDP-a Davor Bernardić navodno je Holy ponudio mjesto na stranačkoj listi za izbore za Europski parlament..

Jelušić je na pitanje je li povratak Mirele Holy i Ive Josipovića znači okupljanje ljudi koji su se posvađali sa Zoranom Milanovićem odgovorio kako to ne bi tako rekao istaknuvši da SDP treba okupiti sve ljude koji se osjećaju kao ljevičari i bliski socijaldemokraciji.

“Bilo je i do sada određenih razlaza, bilo je nezadovoljstva sa SDP-om, osnivale su se neke druge stranke (OraH i Laburisti) – svi su oni dolazili i odlazili, a SDP ostaje”, rekao je Jelušić.

Na izlasku iz sjedišta SDP-a je prije početka sjednice Predsjedništva stranke viđena i Mirela Holy.

Protiv Holy na mjestu kandidatkinje za Europski parlament nema ništa ni Zlatko Komadina, koji je rekao kako može reći samo dobro o njoj.

“Mislim da ona može pomoći SDP-u. Pozdravljam dolazak svih koji pomažu SDP-u, a ne traže da se pomogne njima”, kazao je.