Komadina: Donesen dosad najveći proračun PGŽ-a

Foto: Hina

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak na posljednjoj ovogodišnjoj redovitoj konferenciji za novinare da je godina bila politički dinamična zbog izbora te da je županija za sljedeću godinu donijela “dosad najveći proračun s nikad većim ulaganjima u kapitalne projekte u školstvu, zdravstvu, pomorstvu i kulturi”.

“Pokazatelji u gospodarstvu na području županije su vrlo dobri te se nadam da će i sljedeća godina biti uspješna”, rekao je.

Zamjenica župana Marina Medarić istaknula je oko 17 milijuna kuna ulaganja u lječilišni centar u Velom Lošinju, gdje se radovi nastavljaju i sljedeće godine, a trebali bi biti gotovi do početka turističke sezone. “Time nastojimo pridonijeti ostvarenju težnje da Lošinj postane cjelogodišnja destinacija zdravstvenog turizma”, rekla je i dodala da je dovršena škola i sportska školska dvorana u Baški, da se nastavlja gradnja škole i dvorane u Puntu, a u planu je dogradnja i uređenje još nekoliko škola u županiji. Ulagalo se i u uređenje lučica na području nekoliko lučkih uprava, a za te namjene Primorsko-goranska županija izdvojila je oko 10 milijuna kuna, rekla je.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić istaknuo je ulaganja županije u riječku Zračnu luku na Krku, čime ona, kako je rekao, “održava glavu iznad vode” u očekivanju oko 20 milijuna kuna obećanih državnih investicija u sljedećim godinama. Dodao je da bi država trebala ravnomjernije ulagati u razvoj zračnih luka, pri čemu je podsjetio da je potpora države Zračnoj luci na Krku bitno manja od većine drugih zračnih luka. Istaknuo je i županijska ulaganja od 20-ak milijuna kuna u tri godine u Sportsko-rekreacijski centar Platak, čime bi se omogućile aktivnosti cijele godine. Dodao je kako očekuju i potporu Vlade u to projektu, posebice zato što je u blizini Platka Nacionalni park Risnjak, u koji se ulagalo znatno manje nego u neke druge nacionalne parkove u zemlji.   (Hina)