Kolnici mjestimice mokri i skliski, mogući odroni

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te su mogući odroni, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK), koji vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na državnoj cesti DC8 u Rijeci u Krešimirovoj ulici (podvožnjak “Žabica”) od osam ujutro do 16 sati poslijepodne bit će zatvoren gornji vozni trak iz smjera “Žabice” prema željezničkom kolodvoru. Prometovat će se kroz podvožnjak. Radovi su i u riječkoj Cindrićevoj ulici (kod građevinske škole).

HAK poziva vozače na pojačan oprez na autocesti A1 na 238 kilometru u smjeru Zagreba, zbog autobusa koji je u kvaru i na zaustavnom je traku.

Od ponedjeljka, 16. travnja, u trajanju od 20 dana, svakodnevno od osam sati ujutro do kasnijih popodnevnih sati, zbog radova na graničnom prijelazu Duboševica vozit će se uz privremenu regulaciju prometa. Vozačima teretih, a i ostalih kategorija vozila, HAK savjetuje korištenje alternativnih graničnih prijelaza zbog očekivanih gužvi.

U prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Na liniji 431 Zadar-Preko od 16. travnja zbog građevinskih radova u luci Ošljak, do daljnjega je u prekidu linijski promet. Putnici se prevoze brzim plovilom na relaciji Preko-Ošljak i obrnuto po plovidbenom redu.

Od petka, 13. travnja trajektne linije Valbiska – Merag i Brestova – Porozina prometuju po sezonskom redu plovidbe. (Hina)