Kolnici mjestimice mokri i skliski, gužve na autocestama i na granicama

Mokri su i skliski kolnici mjestimice na cestama u unutrašnjosti, a ponegdje ima i magle, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK) koji upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pojačan je promet gradskim cestama i obilaznicama, pojedinim autocestama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.

Na autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče povećana je gustoća prometa između naplate Lučko i čvora Otočac u smjeru mora, a zbog prometne nesreće između naplatne postaje Demerje i čvora Donja Zdenčina u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.

Vrlo je gust promet osobnih vozila u oba smjera na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, na ulasku s Mađarskom i izlasku sa Srbijom, a zbog epidemioloških kontrola moguća su duža čekanja.

Kolona teretnih vozila pred naplatnom postajom Bregana u smjeru Slovenije duga je oko dva kilometra, dok je kolona osobnih i teretnih vozila pred prijelazom Bajakovo duga oko kilometar.

U trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima povremeno je gust promet i čeka se za ukrcaj.

Trenutačno željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovito.