“Koliko si platio, takav ti je rejting”

Piše: Pero Kovačević

Narod se probudio, narod hoće promjene i to korijenite promjene. Narod želi Miroslava Škoru za predsjednika Republike. Strah vladajuće klike od nadolazećih promjena izglednim izborom Miroslav Škore za predsjednika Republike, raste iz trena u tren, kako kod Andreja Plenkovića i njegove ekipe koja vlada HDZ-om, jednako takva situacija je u i vodstvu Partije, drugovi su isto u panici i strahu. Naravno, da onda poduzimaju sve moguće i nemoguće radnje i akcije za svoj spas.

Najveću pomoć dobivaju od anketnih agencija koje postupaju sloganu: “koliko si platio,takav ti je rejting“. Upravo je takva zadnja anketa HRejting objavljena večeras na HTV-i koja nastoji zaustaviti nadolazeće promjene favoriziranjem Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića, kao jamcima zadržavanja postojećeg stanja i porukom biračima da ne glasaju za Miroslava Škoru.

Stoga nerealno predviđaju da će Kolinda Grabar Kitarović na izborima 22. prosinca osvojiti 28,3% glasova birača, Zoran Milanović 26,6% glasova birača,a Miroslav Škoro samo 20,7%. Poruka anketne agencije i vladajuće klike HDZ-a i partije biračima „ne glasaj te“ za Miroslava Škoru – neće ući u drugi krug. Imaju anketne agencije to iskustvo sa Hrvatskim suverenistima, kada su bavile oblikovanjem javnog mišljenja na štetu Hrvatskih suverenista. Naravno sa porukom „ne glasajte za Hrvatske suvereniste – neće prijeći izborni prag.“

Podsjetimo se kako su pokušali oblikovati javno mišljenje uoči izbora za Europski parlament. Za mjesec svibanj objavljen je CRO Demoskop, agencije Promocija plus.U anketi za svibanj predvidjeli su da će HDZ-a lista na izborima za Europski parlament osvojiti 26% glasova birača, dok će lista Hrvatskih suverenista osvojiti samo 3,1% glasova birača. Naravno da su se totalno osramotili. Lista HDZ-a je na izborima za Europski parlament dobila samo 22,7 % glasova birača, lista Hrvatskih suverenista je dobila 8,52% glasova birača. Toliko o vjerodostojnosti njihovih anketa iz svibnja, uoči izbora za Europski parlament. Jednako tako se opet sramote, nema šanse da Kolinda Grabar Kitarović 22. prosinca osvoji 28,3%,kao niti da Milanović osvoji 26,6% birača. Dapače Grabar može maksimalno doseći 22,7%,a Milanović 23,5%,a realno je očekivati da Škoro osvoji 28,3%. Koliko su ankete nerealne govori činjenica da bi gđa Grabar,pod uvjetom izlaznosti bude oko 2milijuna birača osvojila 566 000 glasova, Milanović 532 000 glasova, a Škoro samo 414 000 glasova.. Grabar može masimalno na izlaznost od 2 milijuna birača osvojiti do 430 000 glasova, Milanović do 420 000.

Prema tome, izađite na izbore i opet ponizite i osramotite anketne agencije i krenimo u korijenite promjene na čelu sa Miroslavom Škorom.