Kolić: Dolazak u Središnjicu nije bunt već tražimo zaštitu predsjednika stranke

Milan Kolić/Izvor: Nacionalno/D.Prša

Iz stožera kandidata za predsjednika gospićkog HDZ-a Milana Kolića poručeno je u srijedu kako dolazak oko 200 članova stranke u Središnjicu HDZ-a u Zagreb ne predstavlja nikakav bunt već traže zaštitu predsjednika stranke Andreja Plenkovića jer smatraju da je krivo informiran i nema pravovaljane informacije iz Gospića.

“Još jednom napominjemo da se ne radi o nikakvom buntu već želimo upoznati vrh Stranke što se događa na terenu i na koji način se onemogućavaju izbori jedan član – jedan glas već treći put. Odbacujemo bilo kakve insinuacije o bilo kakvim prijetnjama, a ukoliko raspolažu oni koji prenose te informacije, molimo da podastru dokaze o prijetnjama bilo kome”, navodi se u priopćenju Stožera kandidata za predsjednika gospićkog HDZ-a Milana Kolića.

Traže, kako navode, zaštitu predsjednika stranke jer smatraju da je krivo informiran i da nema pravovaljane informacije iz Gospića.

Bivši župan i gradonačelnik Gospića Milan Kolić, zajedno s povjerenikom Gradske organizacije HDZ-a Gospića Ivicom Radoševićem, kandidati su za čelnog čovjeka te stranačke organizacije. Smatra se bliskim aktualnom županu Ličko-senjske županije i kandidatu za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Darku Milinoviću.

Kandidat za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Darko Milinović potvrdio je sinoć da će u srijedu s oko 200 članova stranke doći u stranačku Središnjicu kako bi ih primili čelnici stranke istaknuvši kako se ne radi ni o kakvoj pobuni.

Milinović i Kolić izrazili su nezadovoljstvo odlukom o trećoj odgodi izbora u Gradu Gospiću.

Povjerenik Gradske organizacije HDZ-a grada Gospića Ivica Radošević u utorak je u priopćenju medijima izvijestio da se odgađaju izbori za predsjednika i potpredsjednike Gradske organizacije HDZ-a grada Gospića koji su se trebali održati 2. rujna te se odgađaju i izbori za predsjednike i potpredsjednike 11 Temeljnih ogranaka HDZ-a s područja grada Gospića koji su zakazani za isti dan. Također, odgađa se i izborna skupština Gradske organizacije HDZ-a grada Gospića koja je bila sazvana za 4. rujna zbog otkazivanja izborne skupštine Temeljnog ogranka HDZ-a Gospić, a koja prethodi održavanju izborne skupštine Gradske organizacije HDZ-a grada Gospića.

Izbori za Predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije bi se trebali održati prema utvrđenom terminu, 9. rujna. (Hina)