Kolakušić: “U EP-u ću biti dva zasjedanja, a onda ću postati predsjednik Republike Hrvatske!”

Mislav Kolakušić:

Na jučerašnjim izborima najveće iznenađenje je Mislav Kolakušić, koji nakon što jučer nije htio komentirati izbore, danas je sazvao konferenciju za novinare te se oglasio o budućnosti koja ga čeka kao zastupnika u Europskom parlamentu.

Puno toga je rekao, što je teško protumačiti, no najavio je mnoge promjene. Jedna od njih je i kandidatura za predsjednika Republike, koju je istaknuo odmah na početku konferencije.

“Hvala svima na dolasku, najviše mojoj obitelji na podršci te volonterima koji su mjesecima radili za udrugu. Hrvatska se može mijenjati samo izlaskom na izbore. Ni u Europskom parlamentu, niti bilo gdje drugdje, nego isključivo u Saboru”, rekao je Kolakušić.

“Na moju veliku žalost, njih 70% ponovo je odlučilo zatvoriti oči pred onim što se događa u Hrvatskoj. Oni su odlučili ostati kod kuće i raditi nešto drugo. Građani moraju shvatiti – bez građanske odgovornosti nema građanskog društva”, rekao je Kolakušić te nadodao: “Građani, morate se osvijestiti i morate izaći na izbore. Nismo imali prostor u medijima, nego društvene mreže i Google reklame. Sada je vrijeme da nam date prostor.”

Rekao je kako će u Europskom parlamentu biti nezavisni jer ne žele biti dio neke velike grupacije koja radi protiv hrvatskog naroda te da su relativno zadovoljni izborima koji su iza njih. Iako se nagađalo da će Kolakušić svoj mandat prepustiti nekome drugome, on ima malo drugačiji plan, koji ima veze s njegovim današnjim najavama.

Osim što se osvrnuo na jučerašnje izjave, danas je i javno istaknuo svoju predsjedničku kandidaturu.

“Slijede predsjednički izbori, za koje sada javno objavljujem da ću se kandidirati! U Europskom parlamentu bit ću možda u jednom-dva zasjedanja, a onda ću postati predsjednik Republike Hrvatske”, rekao je Kolakušić.

Dražen Prša/Dnevno.hr