Koje “šamaranje”: Čačić prizemljio ministricu Divjak i ministra Štromara, ismijao gradonačelnika!

Radimir Čačić/Izvor: Nacionalno

Varaždinski župan Radimir Čačić poznat je po odmjerenim izjavama no ovaj put na sebi je svojstven način komentirao izjavu gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića o prijenosu osnivačkih prava škola na lokalnu zajednicu.

“Gradonačelnik se samo šali. Nije poznat kao duhovit čovjek, ali javila se i ta osobina kod njega nakon dugo godina. Zanima me kako se toga nije sjetio za vrijeme župana Štromara?”rekao je Čačić.

Istaknuo je kako se u Ivancu ulagalo za vrijeme kad je on bio župan i to u 2 škole, u iznosu preko 40 milijuna kuna te da se dan danas plaćaju te rate. I ponovno se ulaže u škole, što zna i gradonačelnik.

“Narod ima dvije narodne- svatko se češe tamo gdje ga svrbi i drž te lopova. Gradonačelniče, svi znaju, da za razliku od vas, kad nešto kažem to je tako” nastavio je župan.

Župan je dodao da, ako dođe do toga, Županija će dati svojih 35% udjela preko modela JPP, Grad Ivanec svojih 10%, ali siguran je da ministrica Divjak i ministar Štromar neće.

“Prodaja interesa djece za malo političkih “poenčeka” je sramotna. Ako je išta u ovoj Županiji po europskim kriterijima, onda je to obrazovanje”rekao je Čačić.