Koje je vaše mišljenje ? Tip ženskog tijela koji muškarce privlači na prvi pogled

Pixabay

Ženske obline posljednjih godina doživljavaju pravu renesansu pa su zbog toga putene žene više nego ikada zastupljene u medijima. Međutim, je li baš taj tip tijela onaj koji je muškarcima najprivlačniji?

Studija objavljena u znanstvenom dnevniku PeerJ i baca novo svjetlo na tvrdnje kako su žene s oblinama.

Naime, istraživanje provedeno na više od 1.300 ispitanika iz 10 zemalja ustanovilo da mnogi pripadnici muškog spola na prvu ipak padaju na mršaviji tip tijela jer ga doživljavaju kao zdraviji, a mršavost povezuju i s plodnošću.

Radi se o podsvjesnom evolucijski uvjetovanom doživljaju ženskog tijela, a kao primjer žene s tom figurom znanstvenici su izdvojili Kate Moss tj. njezinu figuru u razdoblju 90-ih godina.

U pitanju je mala predrasuda jer višak kilograma nužno ne znači da je osoba nezdrava, a isto tako mršavost ne garantira zdravlje, pogotovo ako je izazvana izrazito lošom prehranom.

Ako ste nakon ovog pomislili da je mit o muškarcima i njihovoj opčinjenosti putenim oblinama uistinu samo mit, prevarili ste se. Naime, drugo istraživanje pokazalo je da mnogi muškarci ne mogu odoljeti figuri pješčanog sata i da će prije primijetiti nju nego npr. crte lica ili veličinu grudi, piše Zadovoljna.