Kod vozača ZET-a će se moći kupiti samo karta za 15 kn?

Najnoviji prijedlog, koji još čeka potpis zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, je da se u tramvajima i autobusima ZET-a može kupiti samo karta za 15 kuna.

Hoće li ona vrijediti dva ili tri sata još se, kažu Večernjem listu u ZET-u, dogovara, ali svakako će se u društvu one od četiri kune, međukarte koja će koštati sedam te ‘standardne’ od 10 kuna, pojaviti i ova nova, za koju nitko ne zna kako se u prijedlogu uopće našla.

“Već se neko vrijeme govori o tome po hodnicima, a da bude službeno, čekamo još potpis gradonačelnika”, kažu u ZET-u.

Sindikalistima ta nova karta kao takva nije sporna, ali činjenica da će oni jedino takvu moći ponuditi Zagrepčanima koje prevoze nimalo im se ne sviđa.

“Trebala bi se uvesti od 1. srpnja i samo bi ta karta za 15 kuna bila dostupna kupuje li se u vozilu”, ističe Dražen Jović, predsjednik sindikata Zagrebačkog holdinga-ZET, pa dodaje kako će takva odluka najviše štetiti upravo vozačima.

Logično bi bilo, napominje, da se svima koji se voze javnim prijevozom u svakom trenutku omogući kupnja karte koju žele. “Ljudima se to neće svidjeti, što je sasvim normalno. A ljutit će se, naravno, na nas”, kaže Jović, piše Vecernji.hr