Knjiga pape Franje “Bog je mlad” izlazi 20. ožujka

Knjigu pape Franje “Bog je mlad”, u kojoj se obraća mladima i svima koji imaju odgajateljsku ulogu, objavit će 20. ožujka nakladna kuća Verbum u sklopu međunarodnoga izdavačkog projekta, priopćio je  ponedjeljak taj nakladnik.

U međunarodni projekt istodobnog objavljivanja nove Papine knjige, koji koordinira talijanski nakladnik Piemme, uključeni su vodeći svjetski izdavači poput američkoga Random Housea, španjolskoga Editorial Planeta, francuskoga Roberta Laffonta i njemačkoga Herdera.

Papa Franjo u ovoj knjizi svim ljudima upućuje i “na srce stavlja oslobađajuću poruku koja nadilazi sadašnjicu i zacrtava budućnost kako bi se istinski obnovio svijet u kojem živimo”, navodi se u priopćenju Verbuma koji će knjigu objaviti na hrvatskome.

“U hrabru, iskrenu i otvorenu razgovoru s Thomasom Leoncinijem Papa se obraća ne samo mladima cijeloga svijeta, unutar i izvan Crkve, nego i svima odraslima koji imaju odgajateljsku ulogu, ulogu vodstva u obitelji, u župama i biskupijama, u školi, u svijetu rada, u udrugama i u najrazličitijim ustanovama,” objašnjava se u priopćenju.

Promišljanja pape Franje, kao se nadalje navodi, odvažno, mudro i gorljivo bave se važnim temama današnjice od onih najintimnijih do onih vezanih za društveno i javno područje.

“Ispreplićući duhovne poticaje te vlastite uspomene i predviđanja, papa Franjo u knjizi tako dotiče mnoge suvremene izazove kao što su odnosi među generacijama, perspektive mladih, strahovi i snovi, površno življenje, ovisnosti, moda i ljepota, depresija, bullying, plastična kirurgija, potreba da se bude vidljiv na društvenim mrežama, lažne vijesti itd. Knjiga ‘Bog je mlad’ odiše perspektivom i nadom te zasigurno može poslužiti obogaćenju svakog čovjeka, kao i boljem razumijevanju u obiteljima i društvu,” stoji u priopćenju.

Napominje se kako će dvije godine poslije knjige “Božje je ime Milosrđe,” objavljene u više od 100 zemalja, te prošle godine objavljene knjige “Oče naš,” novi veliki izdavački projekt, knjiga “Bog je mlad,” obilježiti pontifikat pape Franje u 2018. godini. (H)