Knin i Šibensko-kninska županija dobili nepovratno 180 milijuna kuna

Nakon sjednice Vlade u Kninu potpisano je 14 ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava, u vrijednosti većoj od 180 milijuna kuna, za projekte važne za gospodarski razvoj Grada Knina i Šibensko-kninske županije.

Nepovratna sredstva dodjeljena su Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, Rekonstrukciji i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture “Adriatic Business Centre ABC”, te projektu  “Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke”.

Nepovratna sredstva dodjeljena su i za energetsku obnovu niza škola, dječjih vrtića i stambenih zgrada u Šibeniku, Drnišu, Kistanjama i Kninu, osigurana su sredstva za osnivanje zemljišne knjige u Kninu te za izmjene Prostornog plana toga grada.

Jedanaest točaka dnevnog reda, 14 potpisanih ugovora, preko 180 milijuna kuna, što izravnih sredstava proračuna, što kroz europsko financiranje, kao i naznake niza drugih projekata pridonijet će gospodarskom razvoju i revitalizaciji Knina, Šibensko-kninskoj županiji i drugim gradovima i općinama. Ta poruka je snažna, ona je kontinuirana u smislu davanja priznanja, uvažavanja i zajedničkog djelovanja naše vlade sa županijama i jedinicama lokalne samouprave, rekao je premijer Andrej Plenković.