Klizište i dalje aktivno, evakuirano 23 ljudi

Katarina Brecic/N1

Slike koje stižu iz Hrvatske Kostajnice zastrašujuće su. Sedam je kuća urušeno, dvije su napukle. Klizište je i dalje aktivno, a evakuirane su 23 osobe, javlja naša reporterka Katarina Brečić.

U Hrvatskoj Kostajnici sedam je kuća urušeno, a dvije su napukle. Klizište je i dalje aktivno, a kućama se ne može pristupiti. Vatrogasci su s velike udaljenosti promatrali što se događa, a nikome se ne dopušta približavanje klizištu, javlja N1.

Evakuirane su 23 osobe, koje su noć provele u hotelu u Hrvatskoj Kostajnici. Crveni križ donirat će im jednokratnu pomoć od 1.000 kuna, a najavili su i da će se otvoriti telefonske linije za pomoć.

Na terenu je jučer bio i premijer Andrej Plenković. Premijer je rekao da su sve službe na terenu, kao i da će se osigurati sustavno zbrinjavanje.

Na Karlovačkom području polako opadaju vodostaji rijeka. No, oni su i dalje visoki pa su za Kupu i Koranu i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplave.

Vodostaj rijeke Korane u srijedu ujutro u 6 sati u Karlovcu bio je 765 centimetara i stagnirao je, a vodostaj Kupe u blagom je opadanju i u 6 sati iznosio je 750 centimetara.