Klinički bolnički centar Osijek dobio novu opremu

U Kliničkom bolničkom centru Osijek na Zavodu za humanu reprodukciju i medicinski potpomognutu oplodnju u utorak je puštena u rad nova oprema – stolni inkubator i aspirator vrijedni 130 tisuća kuna, koje su za kupnju ovih uređaja donirali Osječko-baranjska županija i Grad Osijek.

 Predstojnica Klinike za ginekologiju Andrijana Muller rekla je kako je to važna donacija za ovu kliniku, koja od kraja 2016. intenzivno radi na kadrovskom ekipiranju i tehničkoj opremljenosti kako bio poboljšala kvalitetu liječenja žena koje imaju poteškoće sa zanošenjem.

 “Zahvaljujemo se županiji i gradu što su se odazvali na naš poziv za pomoć u nabavljanju što suvremenije opreme kako bismo imali što bolje rezultate liječenja”, rekla je Muller.

 Obnašatelj dužnosti voditelja Zavoda za humanu reprodukciju i medicinski potpomognutu oplodnju Zoran Popović upozorio je kako je u Hrvatskoj sve veći broj žena koje ne mogu zanijeti, odnosno parova koji imaju problema pri ciljanom zanošenju. Po njegovim riječima, u prosjeku to je svaki peti par.

 “Nova oprema će nam pomoći da nam se uspješnost u postupcima potpomognute oplodnje, kojom se bavimo već niz godina, dodatno popravi. Samo u ovoj godini smo do sada imali više od 400 medicinskih postupaka vezanih za potpomognutu oplodnju. Ovo je vrlo sofisticiran uređaj u kojemu se mogu pohraniti embriji u uvjete kakvi prevladavaju u maternici, što nam jako pomaže”, zaključio je Popović.

 Osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović naglasio je kako je ovo nastavak ulaganja županije u Klinički bolnički centar. “Drago nam je da smo mogli pomoći i smatramo da su to jako dobro uloženi novci i nastavit ćemo pomagati i dalje”, zaključio je Ivanović.

 Osječki dogradonačelnik Boris Piližota također je izrazio zadovoljstvo što je grad mogao “pomoći i doprinijeti podizanju kvalitete zdravstvenih usluga”, te je najavio sličnu pomoć KBC-u i ubuduće.