Kika stigla na Pantovčak, dobila svoju kućicu

Pas Kika kojeg je predsednica Kolinda Grabar-Kitarović udomila tijekom posjeta Skloništu za životinje u Virovitici stigao je na Pantovčak.

Šestomjesečna Kika, mješanka labradora i terijera odmah je osvojila predsjednicu pa je donijela odluku udomiti je na Pantovčaku. Nakon kastracije i svih veterinarskih kontrola, Kika je od danas i službeno prvi hrvatski pas.

Kika je od udruge Prijatelji životinja dobila poklon za bolji početak u Uredu predsjednice. Ostale donacije na Pantovčaku neće primati.

”Ako netko baš želi donirati, bolje da to donira azilima za pse”, rekla je za Dnevnik.hr predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Dodala je da ako baš netko želi Kiki pokloniti igračku, to može učiniti.

Predsjednica je sama platila izradu kućice za psa, na koju su djelatnici Ureda napisali Kikino ime. Kako je potvrdila šefica države, ona će iz vlastitog džepa plaćati hranu, kontrole i sve što bude potrebno za Kiku.

Kako se doznaje, u subotu će na Pantovčaku biti organizirani Dani otvorenih vrata posvećeni životinjama u skloništima. Kako su rekli u Uredu, žele tako upozoriti na problem životinja u azilu i potaknuti ljude na udomljavanje pasa i drugih životinja.