EPA

Sinovi disidentskog saudijskog novinara Jamala Khashoggija rekli su da se obitelj ne može predati žalovanju niti naći mir dok oca primjereno ne pokopaju.

Salah i Abdullah Khashoggi rekli su to u intervjuu za CNN dodajući kako vjeruju da će odgovorni za očevu smrt biti privedeni pravdi.

“Sve što sada želimo jest pokopati ga na groblju Al-Baki u Medini (u Saudijskoj Arabiji) s ostatkom njegove obitelji”, rekao je najstariji Khashoggijev sin.

“O tome sam razgovarao sa saudijskim vlastima i nadam se da će se to uskoro dogoditi”.

“Kralj (Salman) naglasio je da će svi uključeni u to biti privedeni pravdi. I nadam se tome. To će se se dogoditi”, dodao je.

Braća, koja su Khashoggija opisali kao “umjerenog čovjeka” koji je “volio svoju zemlju” i “vjerovao u monarhiju” rekla su da sve što znaju u ovoj fazi jest da se nešto “loše” dogodilo njihovu ocu.

“Zaista se nadam da štogod da mu se dogodilo, nije bilo bolno za njega, ili da je bilo brzo. I da je mirno umro”, rekao je Abdullah.

“Čekam da se ustanove činjenice”, kazao je Salah. “Znam da je mrtav”.

Dva dana prije Washington Post objavio je komentar turskoga predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u kojemu tvrdi da je zapovijed da se ubije novinar “došla s najviših razina saudijskih vlasti”.

Khashoggi je zadavljen nekoliko trenutaka nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu 2. listopada, rekao je turski državni tužitelj  u srijedu te dodao da je njegovo tijelo raskomadano.

(Hina)