Kerum: Hajduk treba vlasnika koji će uložiti svoj novac

FaH

Debakl Hajduka na početku sezone komentirao je predsjednik splitskog HGS-a Željko Kerum, koji s HDZ-om čini većinu u Gradskom vijeću.

“I do sada sam govorio da je Nadzorni odbor štetočina i jasno je da projekt koji je Naš Hajduk pokrenuo ne ide u dobrom smjeru. Grad Split treba prodati svoje dionice, i da bude jedan vlasnik, ne bi onda bilo štete, a Hajduk bi bio ono što je. Politika ne može upravljati Hajdukom zbog straha od ulice, odnosno hoće li izgubiti glasove”, kaže Kerum, prenosi Dalmatinski portal.

Istaknuo je i da je projekt bio podilaženje i natjecanje tko će se više ulizati glasačima.

“Grad je dao udruzi na upravljanje Hajduk i nisu ništa napravili. Sve se pogriješilo, od biranja Nadzornog odbora, pa do uprave i igrača. Sramotno je da ne igraju splitska dica nego loši, a preplaćeni igrači. Zaključak je da Hajduk treba vlasnika koji će uložiti svoj novac jer on ne bi dozvolio štetu koja je napravljena”, obrazlaže.

Smatra da je ipak dobro da je Grad dao na upravljanje Našem Hajduku jer da nije, ‘ostala bi enigma što bi bilo, a sada je jasno da projekt ne može opstati’.

“Ovo je i previše vremena se dalo jer je vidljivo kakvi su sve tipovi dolazili u Hajduka. Tko su ti ljudi u Nadzornom odboru, gdje su bili, što su radili, a zauzeli su pozicije ka da su bogovi. Kako oni biraju kadar? Igrače, koji, da prostite, ne vrijede pišljiva boba? Zajedno s upravom i nadzorom to sve triba maknit i Grad treba stavit dionice na ‘tender’. To je jedini spas. Inače, ako ostane vlasnik i dalje će podilaziti Našem Hajduku i ulizivat se navijačima”, smatra.