Keleminec ispred SNV-a spalio primjerak “Novosti”

Dvadesetak simpatizera Autohtone – Hrvatske stranke prava prosvjedovalo je ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Zagrebu, pod sloganom “Zaustavili smo vas 1991., zaustavit ćemo vas opet”. Čelnik te stranke Dražen Keleminec pritom je spalio primjerak SNV-ovog tjednika “Novosti”, rekavši da su pozivale na podmetanje požara u Hrvatskoj u jeku turističke sezone.

Došli smo ispred sjedišta SNV-a Milorada Pupovca suprotstaviti se njihovoj velikosrpskoj politici u Hrvatskoj, zaustavili smo ih 1991. zaustavit ćemo ih i sada, izjavio je Keleminec u zagrebačkoj Gajevoj ulici, okružen s 20-tak pristaša i isto toliko predstavnika medija. Prosvjed je nadzirala i snimala interventna policija s otprilike dvostruko više pripadnika.

Pristaše na skupu nosile su zastavu sa stranačkim grbom na kojoj je bio i natpis “za dom spremni”. Keleminac je kazao između ostalog da se taj pozdrav ne smije  micati sa spomen ploča, poručujući da su uz njega mnogi branitelji dali živote za Republiku Hrvatsku.

Prozvao je Pupovca i da dobiva milijune kuna iz hrvatskog državnog proračuna, a onda, kaže, ide u svijet i tvrdi da je Republika Hrvatska – genocidna, fašistička i ustaška država. Naveo je i da “Novosti” iz proračuna godišnje dobivaju 3,2 milijuna kuna.

Premijeru Andreju Plenkoviću poručio da ne miče natpis “za dom spremni”. Ako zabrani u demokratskoj državi domoljubni pozdrav kojim se kaže da si spreman braniti svoj dom i Domovinu, onda je Plenković uveo diktaturu, ukinuo demokratski sustav i učinio od Hrvatske totalitarnu državu, rekao je Keleminec.

MUP: Policija utvrđuje okolnosti javnog prosvjeda

Policija utvrđuje sve okolnosti  javnog prosvjeda, na kojem je sudjelovalo oko 20-tak osoba. Od 11 do 12 sati u središtu Zagreba, održan je uredno prijavljen javni prosvjed u organizaciji  Autohtone-Hrvatske stranka prava pod nazivom „Spomen ploča braniteljima HOS-a u Jasenovcu“.