Kekin: Predsjednik karlovačke Nove Ljevice je istrajni borac za javni interes

Nova ljevica osnovala je podružnicu u Karlovcu, a za predsjednika je izabran Dimitrije Birač, koji je, kako su u nedjelju priopćili iz te stranke, primjer istrajne borbe za javni interes.

Poštujući protuepidemijske mjere, karlovačka podružnica Nove ljevice osnovana je u subotu, na otvorenom, u paviljonu središnjeg karlovačkog gradskog parka, uz sudjelovanje predsjednice stranke Ivane Kekin i potpredsjednice i saborske zastupnice Nove ljevice Rade Borić.

Magistar ekonomskih znanosti Dimitrije Birač povjerenje da vodi karlovačku podružnicu dobio je zbog aktivnosti u rješavanju glavnih urbanih problema grada, stoji u priopćenju.

“Karlovac je grad u kojem treba iz temelja promijeniti odnos gradske vlasti prema gradu, odnos Gradske uprave prema građanima Karlovca, a posebno odnos države prema Karlovcu”, rekao je Birač.

Karlovačkoj podružnici Nove ljevice prioritet će biti otvaranje grada novim tehnologijama i stvaranje uvjeta za ostanak mladih u Karlovcu, unaprjeđenje kvalitete života građana s iskorištavanjem gradske imovine za vrtiće, kulturne i druge institucije, kao i saniranje šteta od potresa, navodi se iz Nove ljevice.

Saborska zastupnica Rada Borić rekla je da je, nakon višedesetljetne vladavine jedne stranke, “vrijeme za korjenite promjene”.

Akciju za promjene najavila je zbog, kako je rekla, klijentelizma koji ulazi u sve pore društva i koči promjene i racionalno trošenje resursa.

Predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin rekla je da ta stranka “neće dozvoliti da sve ostane isto ni u Karlovcu niti u Hrvatskoj”.

“Samo hrabri i ustrajni mijenjaju život grada nabolje, i to odozdo – iz svake ulice i kvarta”, rekla je Kekin i dodala kako je upravo Dimitrije Birač primjer istrajne borbe za javni interes, a lokalni izbori građanima prilika za promjene.

Za potpredsjednika je izabran Tomislav Stojković.