Kek: Uvijek ispadam babaroga na Rujevici, nema toga više!

Foto: NK Rijeka

Neću više lamentirat u javnosti. Uzimaju se moje rečenice iz konteksta i onda ja ispadam babaroga na Rujevici, a svi drugi šute, fini smajl, kravate i sve to skupa. A ja babaroga! Nema toga više, zaključio je Kek, piše Radio Rijeka.

Nakon trilera na San Siru, nogometaši Rijeke okreću se domaćim prvenstvenim obvezama. Nakon malo više od 36 sati čeka ih novo putovanje, sutra ih u Kranjčevićevoj očekuje Rudeš. Zanimljivom je konferenciju za novinare uoči puta u Zagreb učinio Matjaž Kek, no krenimo redom, od sutrašnjeg sraza.

Ovo je posljednja utakmica u ovom ludom ritmu uoči stanke zbog obveza reprezentacije. Naša je želja da pozitivnim rezultatom završimo tu seriju. Psihofizički napori su veliki, ali znali smo kakve nas obveze čekaju, znamo i kakav nas protivnik sutra očekuje. Bitno drugačija je to ekipa nego je bila na početku sezone. Imaju par iskusnih i kvalitetnih pojedinaca, a posljednjim dobrim rezultatima skrenuli su pozornost na sebe. Sigurno da travnjak u Kramnjčevićevoj s obzirom da se jučer na njemu igralo, neće biti u optimalnom stanju, ali mi to moramo prihvatiti i pozitivnim rezultatom dočekati stanku, rekao je Kek u uvodu.

Sraz na San Siru ostavio je posljedice na igrački kadar.

Trening će pokazati kakvo je stanje i hoće li još netko ostati u Rijeci. Već sada je otpao MalešPrskalo je zaradio ozlijedu na treningu u Milanu, riječ je o hvatištu aduktora i zato nije branio na San Siru.Gavranović je jučer normalno trenirao s dijelom ekipe koja je imala malo veće opterećnje od same regeneracije. Isto tako, Punčec i Gorgon su pomalo počeli normalno trenirati, rekao je Kek.

S obzirom na triler završnicu i veliko razočaranje koje je vladalo među igračima po izlasku iz svlačionice nakon susreta s Milanom, možda su prisutne i psihičke posljedice.

Nisam ni psiholog ni psihijatar. Vidjet ćemo kroz razgoivor, ali ne znam zašto bi trebale biti posljedice. Ja očekujem samo pozitivne poslejdice. E sad, kako koji pojedinac apsorbira to što se događa kod nas, to je drugo, ali probat ćemo ih usmjeriti  u pravom smjeru, odgovorio je Kek.

Momčad je iz Milana doputovala u petak u jutarnjim satima pa bi umor, prema Kekovim riječima, mogao utjecati na startnu postavu.

Možda malo, treba prepoznati tko je najspremniji i tko odgovara ideji koju imaš. Naporan je put bio u noći s četvrtka na petak. Ja ne bježim od toga da su to samo slatke brige. Ako to tako želiš doživjeti. Ako je to uteg ili problem, onda ćeš to tako i doživjeti. Tri boda sutra vrijede kao i ona tri osvojena protiv Dinama ili Hajduka i zato ne razmišljam ni o čemu drugom nego o potpunoj mobilizaciji kako bi se došlo do poitivnog rezultata, kaže Kek.

Najblaže rečeno, čudna je činjenica da se na travnjaku u Kranjčevićevoj, koji i inače ne odiše pretjeranom kvalitetom, igrala utakmica jučer (Lokomotiva – S. Belupo) pa danas (Zagreb – Trnje), da bi seriju sutra zatvorili Rudeš i Rijeka.

Valjda oni koji su za to sve odgovorni znaju. Da ja sad opet počnem pametovati te stadion u Kranjčevićevoj, tereni… i tako samo čekaju da nešto izvalim pa da krenu: Evo ga opet, te napada upravu, te šalje poruke igračima, te ovo, te ono, te šalje poruke HNS-u… Ma ja ću šutjeti, neću više ništa… Sami izmislite, prokomentirao je Kek.

Na pitanje jesu li se pojedini igrači, poput ČrnicaAcostiya ili Pavičića, nakon solidne partije na San Siru po mišljenju dijela novinara, približili startnoj postavi, Kek je u svom stilu odgovorio:

Pa sebi onda to pitanje postavite. Pa si odgovorite, ali potom ipak iznio  i svoj dojam.

Ekipa je napravila u četvrtak puno dobrih stvari, a pojedinci me ne zanimaju. Ali znaju oni dobro što su tamo dobroga napravili. Želim ih usmjeriti na prvai put, da imaju samopouzdanje, hrabrost ili, ako hoćete, taj lopovluk koji će im trebati u životu kad promijene klub. Neću se zadovoljiti s malim stvarima, želim ih napraviti većima, boljima i kvalitetnijima. Ponekad zbog toga valja i istrpiti koju kritiku. Nekad je ta kritika na mjestu, nekada trener pretjeruje, ali sve je to dio našega posla. E sad, je li se netko uvrijedio… Ako sada znam da sutra neću biti trener Rijeke, ja ću do zadnjeg trenutka ići na glavu. Želim i da se oni tako ponašaju i žive, poslao je Kek jasnu poruku te dodao.

Ja sam već u lipnju znao da će ovaj ritam biti težak. Ali malo tko je tada želio mene slušati, ali dobro, idemo dalje, rekao je Kek te na molbu da pojasni smatra li da ima igrača koji nisu glavom “unutra”, odgovorio:

Pa imate analize, reportaže, pišete i raspravljate. Ja što sam igračima imao reći rekao sam im jučer u svlačionici. Pitajte Jakova što sam im rekao, jer ja u javnosti više neću lamentirati. Uzimaju se moje rečenice iz konteksta i onda ja ispadam babaroga na Rujevici, a svi drugi šute, fini smajl, kravate i sve to skupa, a ja babaroga. Nema toga više, zaključio je Kek.

Što je to onda Kek rekao igračima u svlačionici? Niti Jakov Puljić nije ponudio odgovor.

To što se govori u svlačionici ostaje u svlačionici, rekao je Puljić, a njegovu izjavu Kek je popratio glasnim i odlučnim:Tako je!