Kek: Rezultat je takav da obje momčadi imaju priliku za prolazak

Foto: NK Rijeka
Foto: NK Rijeka

Trener hrvatskog nogometnog prvaka Rijeke Matjaž Kek izjavio je kako očekuje dobru predstavu u pravom nogometnom ambijentu u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka u kojoj će njegova momčad u srijedu (20.45, HTV 2) ugostiti austrijskog prvaka Salzburg. 

Prva utakmica prošle srijede u Salzburgu završila je rezultatom 1:1, što objema momčadima daje realne izglede za prolazak prije uzvrata.

Izuzetno nas veseli da je pred nama ova utakmica i da smo izborili mogućnost da razmišljamo o tome da Rijeka prođe u idući krug. Rezultat je takav da obje momčadi imaju priliku za prolazak. Očekujem dobru predstavu u pravom nogometnom ambijentu. Naša želja je prolazak. Veseli da je stanje u ekipi pozitivno i ta emocija i želja da se napravi jedan vrijedan rezultat. Imam veliko povjerenje u igrače koji će dati sve od sebe. Nekad je to dovoljno, nekad ne, takav je sport, rekao je Kek.

Rijeka je sjajno ušla u sezonu, u šest službenih utakmica, po tri u prvenstvu i Ligi prvaka, ostvarila je pet pobjeda i jedan remi. Stoga se očekuje kako će u srijedu tribine stadiona Rujevica biti pune.

Odmah se naježim kada vidim da je stadion rasprodan. Respekt navijačima, ali i ljudima koji su u kratko vrijeme izgradili tribinu. Jedan pravi nogometni ambijent, ustvrdio je Kek.

Strijelac jedinog gola za Rijeku u Salzburgu bio je Mario GavranovićZadovoljni smo kako smo ušli u sezonu, dižemo našu formu i to najvažnije. Motivirani smo da odigramo dobru utakmicu pred našom publikom. Raduje nas da će stadion biti pun. Dat ćemo sve od sebe da bismo na kraju ostvarili naš cilj,rekao je Gavranović.

Ukupni pobjednik ogleda Rijeke i Salzburga zaigrat će u posljednjem, 4. pretkolu Lige prvaka, čime će ujedno osigurati i još najmanje šest europskih utakmica ove jeseni, bilo u Ligi prvaka bilo u Europskoj ligi.