KBC Zagreb: Dio prihoda od lutrije “Moj prvi milijun” ići će za onkološke bolesnike

Zagreb, 28.10.2019 - Hrvatska Lutrija i Klinički bolnički centar Zagreb svečano su potpisali Sporazum o partnerskoj suradnji. Sporazum su potpisali ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić (L) te predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije Mario Musa (D). Predstavljena je i nova lutrijska igra "Moj prvi milijun", čijom se prodajom pomaže u liječenju onkoloških pacijenata KBC-a Zagreb. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Dio prihoda od prodaje nove brojčane lutrije “Moj prvi milijun”, koju je pokrenula Hrvatska lutrija, bit će usmjeren za kupnju novog ultrazvučnog uređaja za poboljšanje skrbi onkoloških bolesnika u KBC-u Zagreb, priopćeno je u ponedjeljak nakon potpisivanja sporazuma o partnerskoj suradnji.

Sporazum su potpisali ravnatelj KBC- a Zagreb Ante Ćorušić i predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije Mario Musa.

“KBC Zagreb jedina je bolnička ustanova u zemlji sa statusom Nacionalne bolnice nulte kategorije, nastavna je baza studentima Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i studentima Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, te mjesto gdje liječnici obavljaju specijalizacije i subspecijalizacije, a ovakav uređaj svakako će pridonijeti podizanju nivoa usluge i obrazovanja”, rekao je Ćorušić.

Musa je ustvrdio da je Hrvatska lutrija društveno odgovorna kompanija, kojoj nije prioritet samo stvaranje profita već i ulaganje u društveno korisne djelatnosti.

Igrači lutrije “Moj prvi milijun” svakodnevno imaju mogućnost osvojiti 10 dobitaka po tisuću kuna, a u završnom izvlačenju 27. prosinca najsretniji će broj donijeti dobitak od milijun kuna.