KBC-u Sestre milosrdnice dm donirao opremu vrijednu 350.000 kuna

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Klinika za unutarnje bolesti KBC-a Sestre milosrdnice od dm-a je dobila opremu za radiofrekventnu ablaciju vrijednu 350.000 kuna, čime će postati prvi bolnički centar u Hrvatskoj koji će koristiti tu metodu u liječenju tumora žučnih vodova, priopćeno je u utorak.

Metoda radiofrekventne ablacije omogućava zahvate kojima se smanjuje veličina tumora i tako osigurava značajno veću stopu preživljavanja i bolju kvalitetu života pacijenata s tumorom žučnih vodova i gušterače koji se ne mogu kirurški odstraniti, obrazloženo je u priopćenju.

“Zahvaljujući donaciji dm-a, KBC Sestre milosrdnice prvi će u Hrvatskoj uvesti ovu metodu liječenja”, kazao je specijalist-gastroenterolog KBC-a Sestre milosrdnice Neven Ljubičić.

Zahvalio je dm-u u ime svih djelatnika KBC-a, ali i pacijenata koji će imati osiguranu bolju kvalitetu života i, nerijetko, produžetak životnog vijeka. Metodu radiofrekventne ablacije žučnih vodova do sada nije koristio niti jedan centar u Hrvatskoj, a jedan od razloga je i cijena potrebne opreme.

Direktor dm-a Mirko Mrakužić izjavio je kako je jedan od temeljnih ciljeva društveno odgovornog poslovanja dm-a doprinos boljem zdravlju sugrađana. “Ponosni smo što smo liječnicima, koji svakodnevno spašavaju živote, osigurali opremu koja će im u tome pomoći”, rekao je Mrakužić.

Klinika za unutarnje bolesti najstarija je i najveća klinika KBC-a Sestre milosrdnice. Godišnje u prosjeku hospitalizira više od 12.000 bolesnika, a polikliničko-konzilijarna djelatnost s razgranatom dijagnostikom godišnje zbrinjava 108.000 bolesnika, stoji u priopćenju.