KBC Split: Dr. Jurić kao ravnatelj snažno obilježio rad i napredak KBC-a

U povodu smrti ravnatelja Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split dr. Ive Jurića, koji je iznenada umro u nedjelju u Splitu, iz KBC-a su večeras priopćili da je dr. Jurić, vrsni međunarodno priznati dječji kirurg, svojim radom kao ravnatelj snažno obilježio rad i napredak splitskog KBC-a – stručno, organizacijski i znanstveno.

Ravnatelj KBC Split i dr. Jurić (1956.) umro je u nedjelju kasno popodne na splitskoj gradskoj plaži Ovčice, a prema neslužbenim informacijama riječ je o srčanom udaru.

Prema dosadašnjim informacijama, dr. Jurić je popodne bio na kupanju i oko 18 sati prilikom izlaska iz mora uhvatio se rukama za prsa nakon čega se srušio. Među kupačima bio je i jedan liječnik koji je odmah pristupio reanimaciji. Vozilo Hitne medicinske pomoći je vrlo brzo stiglo, no ravnatelj KBC-a je već bio mrtav. Smrt je utvrdila liječnica Hitne pomoći, o čemu je izvijestila splitsku policiju.

Iz splitskog KBC-a ističu da je prof. prim. dr. Ivo Jurić, bio vrsni međunarodno priznati dječji kirurg, osnivač i predstojnik Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split, pročelnik Katedere za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, a od svibnja 2016. i ravnatelj splitskog KBC-a.

Svojim radom kao ravnatelj snažno je obilježio rad i napredak KBC-a Split stručno, organizacijski i znanstveno, te je započeo značajne projekte koji uvelike određuju razvoj i napredak splitske bolnice, navodi se u priopćenju.

KBC Split će do daljnjeg voditi prof. prim. dr. Julije Meštrović, zamjenik ravnatelja i dr. Anton Marović, pomoćnik ravnatelja uz ostale članove ravnateljstva, dodaje se.