KB Dubrava Zagreb: Prozvani ortoped dobio zabranu rada

Hina

U povodu optužbi pacijenata na nedolično ponašanje liječnika ortopeda iz Kliničke bolnice (KB) Dubrava, donesena je odluka kojom se prozvanom liječniku do okončanja postupka rješavanja osnovanosti pritužbe izriče zabrana rada s pacijentima.

Kako se ističe u priopćenju iz KB Dubrava Zagreb, odluka je donesena “s obzirom da su u pritužbi pacijentice izrečene ozbiljne optužbe protiv liječnika zaposlenog u našoj ustanovi kojima su narušeni ime i ugled KB Dubrava Zagreb, te zbog možebitnih povreda dostojanstva drugih pacijenata”.

KB Dubrava je u siječnju ove godine primila pritužbu jedne pacijentice o navodno neprimjerenom ponašanju liječnika ortopeda te je ravnatelj dr.  Srećko Marušić osnovao povjerenstvo radi utvrđivanja činjenica i eventualnog pokretanja odgovarajućeg postupka protiv tog liječnika.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u petak Hini kako je odmah u bolnicu poslao zdravstvenu inspekciju te zatražio očitovanje uprave o cijelom slučaju.

O navodnom neprofesionalnom i vulgarnom ponašanju ortopeda iz KB-a Dubrava svoja iskustva je dan ranije iznijelo dvoje pacijenata u emisiji “Provjereno” Nove TV. (H)