KB Dubrava radi smanjenim kapacitetom do ponedjeljka

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Zbog radova na trafostanici, KB Dubrava od danas do ponedjeljka radit će smanjenim kapacitetom, a hitne slučajeve preuzimat će ostale zagrebačke bolnice, izjavio je u petak Hini ravnatelj bolnice Ivica Lukšić.

“Pacijenti koji su bili naručeni na preglede i dijagnostiku, kontaktirani su i prebačeni na druge dane u srpnju. Pacijenti na hemodijalizi, uslugu će dobiti u KBC-u Zagreb, a hitne pacijente zbrinjavat će ostale zagrebačke bolnice”, rekao je ravnatelj.

Naime, bolnica je sredstvima NPOO-a nabavila novu dijagnostičku opremu, od magnetske rezonance (MR) i kompjutorizirane tomografije (CT) do ultrazvuka, za što je bilo nužno pojačati postojeću trafostanicu koja ima isti kapacitet još od početka rada bolnice 1988. godine.

“Dobili smo značajna sredstva i opremamo bolnicu najsuvremenijom radiloškom opremom zbog koje se iduća tri dana radi na rekonstrukciji opskrbe strujom”, rekao je Lukšić.

Radovi traju od danas u 8 sati do ponedjeljak u 8, a po ugovoru sve bi trebalo biti riješeno u ta tri dana.

Izvođač radova je Končar u suradnji s HEP-om.

Za vitalne dijelove bolnice poput Kliničkog zavoda za laboratorijsku dijagnostiku, zbog 700 ležećih bolesnika, osigurani su agregati HEP-a.

Lukšić ističe da bi bolnica u punoj funkciji trebala biti u ponedjeljak ujutro, a vrlo brzo u pogon će biti stavljeni i najsuvremeniji radiološki aparati.

“KB Dubrava je dobila najjaču radiološku opremu, kakvu nema ni jedna druga bolnica u zemlji”, kaže ravnatelj.