KB Dubrava postaje respiratorni centar za koronavirus

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u nedjelju da će Vlada najvjerojatnije u utorak izaći s novih 13 zakonskih prijedloga za mjere borbe protiv koronavirusa te dodao da će, u slučaju većih potreba, respiratorni centar u Zagrebu biti Klinički bolnički centar Dubrava. 

“Trenutno smo na 49 zaraženih koronavirusom”, potvrdio je premijer Plenković nakon sastanka sa Stožerom civilne zaštite i ministrima.

Dodao je da ministar zdravstva Vili Beroš, epidemiolozi i zdravstveni djelatnici sugeriraju na koji se način pripremati za eventualne daljnje faze u borbi protiv epidemije koronavirusom.  

“Respiratorni centar u Zagrebu će biti KB Dubrava u slučaju većih potreba koje ne bi mogla apsorbirati Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević”, kazao je Plenković.

Rekao je da se radi na svim mogućim rezervama za eventualne scenarije koji mogu biti pred nama. 

U utorak na Vladi 13 zakonskih prijedloga za borbu protiv koronavirusa

Plenković je izvijestio kako je na sastanku s ministrima razgovarao o setu zakonskih prijedloga i drugih mjera u borbi protiv koronavirusa koje će Vlada najvjerojatnije usvojiti na sjednici u utorak.

“Sutra je još jedan radni dan da svi resori dogovore i daju mišljenja za oko 13 zakonskih prijedloga u ovome trenutku iz područja pet ministarstava – Ministarstva financija,  rada i mirovinskog sustava, turizma, gospodarstva te poljoprivrede. Tu bismo išli s mjerama potpore gospodarstvu da sve bude zakonito i pravovremeno”, kazao je Plenković.

Dodao je da je na sastanku u Banskim dvorima bio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković kako bi se zakonski prijedlozi, nakon usvajanja na Vladi, mogli predstaviti Hrvatskom saboru sukladno hitnoj zakonskoj proceduri.