Kazneno prijavljena trojica koji su pretukli mladića u Zadru

Trojica počinitelja koji su u četvrtak pretukli 14-godišnjeg mladića u Zadru kazneno su prijavljena državom odvjetništvu zbog nanošenja nasilničkog ponašanje i ozljeđivanja te su predani pritvorskom nadzorniku, izvijestila je zadarska policija.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja za dvojicu maloljetnika bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju. Za 19-godišnjaka je podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja.

Dvojicu maloljetnika sumnjiči se da su 22. travnja oko 20 sati u Ulici Bana Josipa Jelačića u Zadru fizički napali maloljetnu mušku osobu udarajući ju rukama po tijelu i glavi čime su joj nanijeli ozljede koje su u Općoj bolnici Zadar okvalificirane kao lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije.

19-godišnjaka se pak sumnjiči da se početkom ožujka ove godine u Ulici Ante Starčevića u Zadru nasilnički ponašao prema istoj maloljetnoj osobi koju je fizički napao, udarajući je rukama po tijelu.

Četrnaestogodišnji dječak na liječenju je u zadarskoj bolnici i stanje mu je stabilno. Zadržan je na promatranju na Odjelu kirurgije zadarske Opće bolnice, izjavio je zamjenik ravnatelja bolnice Edi Karuc.