Kažimir Varda (BM 365): U nedostatku političkog programa SDP prebrojava zastupnike

foto HINA

Saborski zastupnik Kažimir Varda (BM 365), reagirajući na tvrdnje Gordana Marasa (SDP) da u sabornici nikad nema zastupnika ‘Bandićeva kluba’ kad se raspravlja o važnim temama poput gospodarenja otpadom, optužio je u petak SDP da “u nedostatku političkog programa skuplja jeftine bodove prebrojavanjem zastupnika”.

“Nisam znao da smo uveli neku novu dužnost kroz poslovnik u Hrvatskom saboru da saborski zastupnici počinju evidentirati nazočnost ostalih saborskih zastupnika. Zastupnik Maras preuzeo je dužnost evidentičara i počeo preobrojavati zastupnike i komentirati nečiju nenazočnost ili nazočnost”, rekao je Varda.

“Za nešto komentirati treba imati politički stav i program, a kako partija kojoj pripada Maras očito nema ni političkog stava i programa, ostalo im je samo prebrojavanje i neuspješno komentiranje”, dodao je.

Izostanak zastupnika Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti jutros u sabornici opravdao je “brušenjem amandmana” na konačni prijedlog izmjena Zakona o održivom gospodarenju otpadom i sudjelovanjem na konstituirajućoj sjednici neformalne skupine “Zastupnici protiv raka”. (h)