Karlović nakon velike borbe pobijedio Čilića i ušao u finale

U polufinalnom dvoboju dvojice hrvatskih tenisača na ATP turnira u ‘s-Hertogenboschu 38-godišnji Ivo Karlović je svladao 29-godišnjeg Marina Čilića sa 7:6 (4), 5:7, 7:6 (2) nakon dva sata i 43 minute, a suparnik u nedjeljnom finalu bit će mu Luksembužanin Gilles Muller.

Bio je ovo šesti međusobni susret Čilića i Karlovića, a omjer pobjeda sada je 3-3.

Kao što se i očekivalo, dvoboj dvojice najboljih hrvatskih igrača bio je vrlo izjednačen, dominirali su servisi, tijekom čitavog meča ostvaren je samo jedan break, a i pobjednik je odlučen u tie-breaku trećeg seta, javlja HRT.

Jedini break u susretu ostvario je Čilić, ali iskoristio je samo jednu od osam “break-lopti”, a prijetio je oduzimanjem servisa Karloviću u svakom setu, dok je Karlović tijekom čitavog dvoboja uspio stići do samo dvije “break-lopte”, obje u trećem setu. Na početku oba tie-breaka”Čilić je napravio po jednu veliku pogrešku što nije uspijevao nadoknaditi.

U prvom setu Čilić je imao po jednu “break-loptu” u tri Karlovićeva servis-gema, kod 2:1, kod 4:3 i kod 5:4, no visoki Zagrepčanin je uvijek pogodio prvi servis tako da Međugorac i nije mogao bolje reagirati. U prva četiri poena tie-breaka Čilić je izgubio oba na svoj početni udarac i to promašivši forhend i napravivši dvostruku servis pogrešku. Nakon što je stigao do vodstva od 5-2, Karlović nije dopustio da mu ta prednost izmakne.

I u drugom setu Čilić je osiguravao “break-lopte”, imao je dvije vezane u trećem gemu, na drugu se igralo, no Međugorac je promašio forhend passing. Ipak, kod rezultata 5:5 u toj dionici meča Čilić je napokon uspio oduzeti servis Karloviću, povesti sa 6:5, a zatim i odservirati za poravnanje u meču.

Treći je set ponudio najviše uzbuđenja, Karlović je u šestoj igri stigao do svoje prve “break-lopte” koju je Čilić izvukao odličnim servisom, da bi kod rezultata 4:4 Čilić stigao do dvije prilike za oduzimanje servisa. Karlović je prvu spasio volejom, a drugu odličnim drugim servisom u tijelo suparnika. Karlović je mogao završiti dvoboj i prije tie-breaka jer je kod prednosti od 6:5 stigao do meč-lopte na servis Čilića. Tada je Čilić iznenadio suparnika izlaskom na mrežu nakon drugog servisa i smečem spasio meč-loptu.

Ipak, u tie-breaku je Čilić ponovno loše krenuo, promašio forhend kojim je Karlović stigao do vodstva od 2-0, a zatim je još jednim mini-breakom i do velikih 5-1 što nije mogao ispustiti.