Karlovački vatrogasci pomažu slovenskima u sanaciji šteta nevremena u Črnomelju

foto HINA/ STA/ Rasto Bozic

Interventni vatrogasni vod Karlovačke županije pomaže ovog vikenda u Črnomelju u susjednoj Sloveniji, tamošnjim vatrogascima u sanaciji posljedica nevremena, prvenstveno na pokrivanju oštećenih krovova kuća.

Slovenskim vatrogascima danas pomaže ukupno 49 hrvatskih vatrogasaca iz Karlovca, Ogulina, Duge Rese, Ozlja, Barilovića i Draganića sa 14 vozila, a tijekom subote u Črnomelju je pomagalo 39 hrvatskih vatrogasaca, priopćila je u nedjelju Vatrogasna zajednica Karlovačke županije.

Karlovačka županija objavila je da hrvatski vatrogasci pomažu temeljem zamolbe županice Općine Črnomelj Mojce Čemes Stjepanović, karlovačkom županu Damiru Jeliću,  a na terenu u Črnomelju vatrgasce je obišla zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar“.

Riječ je o otklanjanju posljedica olujnog nevremena s tučom koje je u petak, 8. lipnja, na području slovenskog Črnomelja oštetilo poljoprivredne usjeve, više od 400 različitih objekata, javnih i privatnih, te vozila. Fotografije svjedoče da je tuča u sloveniji bila iznimno krupna, ponegdje i veličine teniske loptice.  (H)