Karlovac: Poginuo dječak, građani poručili: ‘Blokirat ćemo cestu’

U Karlovcu pod teretnjakom poginulo dijete

Stanovnici karlovačkog naselja Turnja, očajni zbog smrti 10-godišnjeg dječaka, koji je život izgubio u petak poslije podne u naletu kamiona, ogorčeni su zbog nerješavanja dugogodišnjih prometnih problema, tako su se spontano okupili u petak navečer i zapalili lampione kod pješačkog prijelaza gdje je dječak poginuo, ali i najavili prosvjed za nedjelju.

Kako pričaju, već godinama mole da se postave kamere, upozoravaju da mnogi prolaze kroz crveno na semaforu, da se ne poštuju ograničenje brzine koje je ionako preveliko, da je pješački prijelaz u zavoju…

Brojni su komentari na drštvenim mrežama stanovnika Karlovca :

Neka je vama glavna tema terasa od kafića, ili novi auto za gospodu sa grijačima za guzice. Ili novo ruho nogostupa koji se ionako radio prije tri godine. Neka ga. Pa to su bitne stvari ej. Sutra ćete svi biti prvi za uputiti saučešće i tapšati se po ramenu. Gamad jedna. Gamad prokleta. 15-20 godina se čekaju bitne stvari. Ali sve ostalo može odmah. Koliko života je izgubljeno na pruzi radi rampe? Barem 10. Pa ste se onda sjetili to malo pogledati. Djeca umiru na cesti radi vašeg nemara. Jer nema se novaca za semafor, zebru jebenu iscrtat, uredit, prilagodit, kaj god. Anđelu, počivaj u miru. Daj mami i tati snage za sve ovo. Raj je ljepši od ove zemlje, napisala je jedna čitateljica.

Povodom tragičnog incidenta, građanima se u petak navečer obratio gradonačelnik Karlovca Damir Mandić. Izrazio je sućut obitelji poginulog dječaka.

“S obzirom na ovaj tragičan događaj prije svega želim obitelji i prijateljima izraziti ljudsku i kršćansku sućut. Znaju da smo s njima na bilo koji način na koji možemo u ovom trenutku biti. Isto tako u kontaktu s ravnateljicom osnovne škole i pokrenuta je procedura da bi se u ponedjeljak u školu uputila jedna psihološka stručna pomoć, jer znamo da ovo jako stresan događaj za sve učenike i nastavnike – rekao je Mandić te dodao da ono što sada u ovom trenutku može reći vezano za sam događaj, što se dogodilo u kontekstu vezanom za sigurnost prometa rekao je da mu je i samom u ovom trenutku neugodno govoriti o tome svemu što je trebalo odraditi i što oni već dosta dugo čekaju da se napravi kao Grad.

“Potpuno razumijem i ljutnju pa čak i bijes, i sam to osjećam dijelom, svih stanovnika Turnja. Što se mene tiče, ove dane ćemo biti u mislima sa obitelji, sa svima, a u narednim danima ćemo o tome sigurno puno govoriti”, rekao je Mandić a prenosi KAportal.

“Ne mogu govoriti u ime Hrvatskih cesta, ali ono što je definitivno, brzina realizacije svega toga što mi tražimo, normalno da nismo zadovoljni”, dodao je je Mandić.