Karlo Starčević: Nije ova županija prčija Milinovića, Kustića i HDZ-a, neka daju ostavke

Karlo Starčević/Nacionalno/D.Prša

Gradonačelnik Gospića i predsjednik HSP-a koji ima i vijećnike u Ličko-senjskoj županijskoj skupštini pozvao je Darka Milinovića i Marijana Kustića da daju ostavke jer su izgubili povjerenje građana. Kaže da je riječ o čistoj politici i da Milinovića sada žele maknuti ljudi koje je on politički odgojio.

Gradonačelnik Gospića i predsjednik HSP-a Karlo Starčević za N1 je rekao kako smatra da su ne samo Ličko-senjska, nego i sve ostale županije nefunkcionalne i mogu služiti samo kao administrativne jedinice.

“To je najobičnija smijurija, nije ova županija prčija Darka Milinovića, Marijana Kustića i HDZ-a. Ovo je županija čestitog hrvatskog naroda. Molim ih da se počnu ponašati civilizirano i ako je potrebno neka obojica daju ostavku za dobrobit županije”, ustvrdio je.

Ja sam ih pozvao, prozvao i zamolio jer nemaju više podršku građana Ličko-senjske županije. Nema ovo nikakve veze s amandmanima jer je 85 posto proračuna već određeno, a onih 15 posto se može disponirati na ovu ili onu točku, amandmani neće ništa promijeniti, to je čista politika”, smatra Starčević.

“Milinović je odgojio sve te ljude koji od njega danas traže ostavku i danas se bura vratila u dvorište Darka Milinovića, da sam na njegovom mjestu časno bih ustao sa stolice i rekao ja dajem ostavku izaberite novog župana”, rekao je.

Na konstataciju da se Milinović može vratiti i u Sabor kaže: “Ima zanimanje liječnika ginekologa pa može otići raditi, što ne bi išao raditi ako zna raditi, a ne u Sabor”, zapitao se.

Istaknuo je kako njegova stranka HSP nije u Ličko-senjskoj županiji srušila proračun ni u tome sudjelovala, a neće sudjelovati ni u ovome što se danas događa na razini županije.

“Ono što nas je povrijedilo jest da je u izbornoj noći krenula hajka na vijećnike HSP-a da će ih netko kupiti. Nitko neće kupiti vijećnike po cijenu života i smrti”, rezolutan je Starčević.