Karlo Šatvar: ”Inicijative da se Davoru Šukeru oduzme titula počasnog građanina dobivaju sve veći smisao”

HNS

Povodom jučerašnje odluke vodstva Hrvatskog nogometnog saveza o odabiru grada domaćina za dodatne kvalifikacije za odlazak na SP 2018. u Rusiju, oglasio se putem službenog priopćenja i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka, Karlo Šatvar.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Jučerašnja odluka Izvršnog odbora HNS-a o odabiru grada domaćina za dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. u Ruisiji nastavak je licemjerne politike vrha HNS-a.

Kako drugačije okarakterizirati dvostruke kriterije kod odabira gradova domaćina, jer, valja podsjetiti, HNS je Osijeku, Savoniji i Baranji, oduzeo domaćinstvo utakmice s reprezentacijom Finske zbog rizika od Iošeg stanja terena u slučaju kiše. Kao grad domaćin tada je izabrana Rijeka s argumentom kako jedini imaju teren uvjetan za igranje uslijed obilnih padalina.

Zanimijivo kako sada kada je riječ o utakmici mnogo važnijoj nego onoj s Finskom (nema više Ukrajine odnosno popravnog ispita) više ne vrijede kriteriji o terenu pogodnom za igranje u slučaju kiše već se kao kriterij uzima pitanje sigurnosti!? Kada se uzme u obzir da se utakmice igraju sredinom studenog za očekivati je veliku vjerojatnost vlažnog o kišnog razdoblja koje može natopiti teren u Maksimiru i ponoviti ružne slike kao na utakmici protiv Kosova. No, to sada očito više nije vžano. Kriteriji se prilagođavaju i mijenjaju od utakmice do utakmice, a konstanta ostaje ignorantski odnos HNS-a prema istoku Hrvatske.

Oni rijetki Slavonci o Baranjci koji nisu shvatili način funkcioniranja HNS-a naivno su se pouzdavali u predsjednika HNS-a i počasnog građanina grada Osijeka Davora Šukera koji će svojim “autoritetom i moći” unutar krovne nogometne institucije izlobirati vraćanje dugova gradu Osijeku.
Doduše Šuker najavljuje:

“No, sada bez fige u džepu mogu potvrditi kako ćemo prvu sljedeću kvalifikacijsku utakmicu pred domadmćim navijačima igrati baš u Osijeku.”

Znači li to da je do sada prema Osijeku imao figu u džepu te kako će se za tu sljedeću utakmicu koja se obećava Osijeku zaobići kriteriji dobroga terena i sigurnosti?

Nažalost po tko zna koji put predsjednik HNS-a Davor Šuker pokazao je nezainteresiranost prema svom gradu koji ga je okitio titulom počasnog građanina, pa sve glasnije incijative o oduzimanje ove titule dobivaju sve veći smisao.

Drugi potpredsjednik
Gradskog vijeća Grada Osijeka
Karlo Šatvar, dipl.iur.”