Karlo Ressler bit će koordinator za izradu HDZ-ovog programa za europske izbore

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Karlo Ressler, savjetnik premijera Andreja Plenkovića, kako doznaje Jutarnji list, bit će koordinator za izradu HDZ-ova programa za skore europske izbore.

Plenkovićeva odluka da taj zadatak povjeri Ressleru nije neobična s obzirom na to da je ovaj mladi pravnik, koji u Njemačkoj kraju privodi doktorat s temom iz međunarodnog kaznenog prava, već sudjelovao u izradi stranačkih dokumenata. U svibnju prošle godine, naime, na Izvještajnom saboru stranke usvojen je novi Statut HDZ-a koji je izradila radna skupina na čijem je čelu bio upravo Ressler.

Da je HDZ krenuo u izradu programa potvrdio nam je jučer sam Ressler koji je prije nekoliko mjeseci, u studenome 2018., drugi put izabran za potpredsjednika Mladeži EPP-a.

Točno je, koordinirat ću izradu programa za izbore za Europski parlament. Zaduženje sam dobio od predsjednika stranke, a program radim u suradnji s međunarodnim tajnikom stranke Davorom Božinovićem, voditeljicom naše delegacije u EP-u Dubravkom Šuicom te nizom HDZ-ovih ministara – rekao je Ressler i dodao kako će se ovih dana intenzivirati rad na programu.

Dosad je službeno najavljeno samo to da će HDZ na izbore samostalno, a glavni tajnik stranke i predsjednik Sabora Gordan Jandroković u više je navrata izjavio kako su imali druge prioritete te je najavio kako će se programom i kandidatima na listama početi baviti poslije Nove godine, piše Jutarnji list.