Kardinal Puljić: Vatreni vratili narodu volju za životom

foto HINA

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je u srijedu čestitku srebrenim hrvatskim nogometašima ističuči da su ‘vratili narodu volju za životom’ te je izrazio sreću zbog zajedništva svih Hrvata iz Hrvatske, BiH i dijaspore koja se očitovala na njihovu dočeku i proslavi.

“Dok proživljavamo depresivno javno mnijenje, vratili ste narodu volju za životom pa je ponovo izazvan emocijama i oduševljenjem. Ne znam čemu bih se više divio: vama igračima s izbornikom na čelu ili narodu koji vas je tako oduševljeno dočekao“, napisao je kardinal Vinko Puljić u čestitki. Pri tome je istaknuo je on osobno kao i hrvatski narod u Bosni i Hercegovini ponosan što su izbornik i nekolicina reprezentativaca rodom ili korijenom iz ove zemlje.
Puljić je dodao kako su od početka Svjetskog prvenstva nogometaši probudili pozitivnu energiju u javnosti voljom, igrom i zajedništvom.
“Vaša ujedinjena igra, skromnost i sloga te upornost kao i činjenica da ste u svojoj ljudskosti računali s Bogom, bilo je snažno nadahnuće za sve strukture u hrvatskom narodu, ali i svim drugima koji su prepoznali vašu plemenitu poruku“, navodi kardinal Puljić.
On je uputio čestitku svim igračima, a napose izborniku Zlatku Daliću koji je u svojim istupima više puta, uz Republiku Hrvatsku, spomenuo i hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i dijasporu.   Kardinal Puljić izrazio je očekivanje da će uspjeh vatrenih pomoći u izgradnji zajedništva i suradnje hrvatskog naroda. Poseban Božji blagoslov neka vas prati u vašim obiteljima i zajednicama gdje živite. (H)