Kardinal Bozanić predvodio božićnu misu u zagrebačkoj katedrali – Isusovo rođenje dalo smisao ljudskog života

Hina

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je u utorak, na blagdan Božića, misno slavlje u prepunoj zagrebačkoj katedrali, na kojem je okupljenim vjernicima i članovima državnog vrha zaželio sretan Božić, a u propovijedi je istaknuo da je Isusovo rođenje dalo smisao ljudskog života.

“Isusovo rođenje dalo je smisao ljudskog života. Mi po Božiću postajemo sinovi i kćeri Božje, jer se sin Božji utjelovio na Božić. To je dar Božića”, kazao je kardinal Bozanić.

Slavlju je koncelebrirao veći broj svećenika Zagrebačke nadbiskupije te apostolski nuncij nadbiskup Giuseppe Pinto, čiju je nazočnost kardinal Bozanić posebno istaknuo.

Bozanić je naglasio da mu je draga nazočnost predstavnika držanih vlasti, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića sa nazočnim saborskim zastupnicima i predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića s nazočnim ministrima, te predsjednika HAZU Zvonke Kusića.

Oni su ovdje kao vjernici, ali i kao predstavnici hrvatskih državnih institucija, koje time odaju priznanje vjernicima građanima Hrvatske koji slave danas zajednički Božić, kazao je kardinal i poručio: Neka Božić bude blagoslovljen svima.

Na kraju misnog slavlja odsvirana je hrvatska himna, kardinal Bozanić čestitao je Božić predstavnicima državnog vrha i rukovao se s njima, a oni su poslije mise svratili u Nadbiskupski dvor. (h)