Kardinal Bozanić: Blagdan Svih svetih i Dušni dan otvaraju put prema vječnosti

Zagreb, 01.11.2019 - Na svetkovinu Svih svetih na groblju Mirogoj euharistijsko slavlje predvodio je nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ ik

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić istaknuo je u petak na blagdan Svih svetih, da taj blagdan i Dušni dan otvaraju put prema vječnosti, a u molitvi je pozvao neka vjernike na tom putu prati moćni zagovor Blažene Djevice Marije i bl. Alojzija Stepinca, svjedoka čiste savjesti kao i svih svetaca.

 Kardinal Bozanić na blagdan Svih svetih služio je euharistiju u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoj, a propovijedi  pozvao je vjernike da na temelju Apostolskoga vjerovanja i njegovih načela svojim molitvama pomognu dušama u čistilištu

 Nemojmo zanemariti molitve za duše u čistilištu, naglasio je zagrebački nadbiskup, dodavši kako vjernici trebaju moliti posebno za one s kojima su bili bliski u zemaljskom životu.

 “Neka ispovijest vjere i vaše molitve trajno prate iskreno predanje Bogu”, rekao je kardinal Bozanić.

 Blagdan Svih svetih je dan kojim Katolička crkva slavi kanonizirane svece te one koji su ostvarili ideal kršćanskoga života a nisu kanonizirani.

 Crkvena liturgija ističe da u središtu svetkovine Svih svetih nije smrt, nego život. Bog poziva sve ljude svih naroda i svih vremena u vječno zajedništvo svoje ljubavi. Isus Krist je otkupitelj svih ljudi i Bog sve ljude poziva da budu sveti.