Karamarko o povratku u politiku: ‘Nikad ne reci nikad’

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko progovorio je o mogućem povratku u politiku.

U emisiji Podcast Inkubator na pitanje je li taj intervju najava njegova povratka u politiku, Karamarko je kazao da nije.

“Živ sam, pratim što se događa. Nikad ne reci nikad što se tiče povratka u politiku. Zemlja je u lošoj situaciji i tko zna hoće li nam trebati mobilizacija.

Pri tome ne mislim na oružje ili rat. Dvije godine nisam ništa pričao. Nisam dao nijednu izjavu koja bi štetila stranci. Nikog nisam napadao i nisam sijao gorčinu, iako sam nakon noža u leđa mogao biti ogorčen, no nisam dao da to izbije iz mene”, kazao je Karamarko.

“Što se politike tiče, nikad ne reci nikad. To stalno ponavljam”, kazao je i na pitanje o možebitnoj kandidaturi za predsjednika.

Rekao je da bi volio da hrvatska politika i HDZ snažnije krenu prema “suverenizmu”. “Volio bih da više idemo prema suverenizmu, čak i u odnosu na taj Bruxelles. Da malo ‘orbaniziramo’ našu politiku, budemo samosvjesni, mislimo na vlastite interese. Ne želim vjerovati u to, ali neki kažu da nas ima i ispod četiri milijuna.

Mi smo izloženi pogibelji. Ljudi odlaze, dolaze drugi koji mijenjaju civilizacijsku strukturu. Jesam za humanitarni pristup, ali i za razmišljanje o vlastitim interesima”, kazao je Karamarko za Podcast Inkubator.

Bivši predsjednik HDZ-a nije baš “najsretniji” paktom HDZ-a i HNS-a te ga smatra “neprirodnim”.