Karamarko ne spava, da li je ovo zaista njegov povratak u politiku ?!

Mnogi su imali “drhtavicu” tijekom predsjedničke kampanje jer nisu znali kako posložiti političke kockice ako se Tomislav Karamarko, bivši šef HDZ-a uključi u tu utrku, jer je svojim povremenim objavama na Facebooku remetio političke snove samouvjerenih političkih igrača. Sada je opet došlo vrijeme da se mnogi s pravom pitaju što planira Karamarko i da li postoji opasnost da se ubaci u utrku za parlamentarne izbore koji bi trebali biti održani 12. srpnja.

Brojni su mediji podgrijavali političku scenu bombastičnim natpisima kako se Karamarko vraća u politiku, tako što su u svojim političkim analizama nadoljevali brojne političke zavrzame kombinirajući brojne političke opcije, a sve kako bi politička scena bila što atraktivnija.

Sve medijske natpise Karamarko je pratio iz “prikrajka”, promišljeno dozvoljavajući si da tek ponekad reagira, iskjučivo preko Facebook objava na svojoj stranici, što je nedvojbeno dao naslutiti da nije iskjučen njegov povratak u politiku, a poučen brojnim političkim utakmicama on je tek ispipavao teren, vrijeme, i političku ozbiljnost moguće potrebe za povratak u politiku hrvatske zbilje.

Ono čega se dosljedno držao je činjenica da nikada nije decidirano i javno rekao da se vraća u politiku no objavama je uvijek “držao budne” političare koji itekako znaju njegov “politički koeficijent”.

Sada se opet aktuaiziralo pitanje vraća i se Karamarko u politiku ?!

Poglavito jer je viđen sa Brunom Esih, koja je raskinula veze sa dogogodišnjim prijateljem, suradnikom i istomišljenikom Zatkom Hasanbegovićem, što je medijima bilo dovoljno da pompozno objave da je stvoren politički savez.

Za one koji su slabijeg pamćenja ili zaboravljaju, Zlatko Hasanbegović svoju je političku karijeru počeo graditi i politički se uzdizati za vrijeme Tomislava Karamarka, a nakon brojnih političkih kontraverzi Hasanbegović je sada itekako promišjeno našao utočište kod Miroslava Škore i njegovom Domoljubnom pokretu.

Bez razike na Brunu Esih ili Zatka Hasanbegovića, Tomislav Karamarko ostao je vjeran svojim političkim promišljanjima pa se tako u svom već viđenom političkom stilu, opet preko Facebooka javio i uzdrmao učmalu, političku zbiju. Evo što je napisao:

 ”Mirogoj, 8. svibnja, 2020.

Drugovi su tu. Sabovci, razni izaslanici, predstavnici udruga miljenica državnog proračuna… Uglavnom poznata nam lica u rasporedu socijalne distance. Ima nešto i maskiranih (frka je, ipak). Nazočan je i vehementni podstanar sabovskih radnih prostorija, koji je u posljednjih 20-ak godina čvrsto odlučio da je antifašist (ipak). Svečani protokol, vijenci i počasna straža Hrvatske vojske. A drugovi u odijelima, netom dignutim iz kemijskih čistionica, uz poneku crvenu kravatu. Ponosni, čvrstog stasa i vizionarskih pogleda kao da su upravo oni tog 8. maja 1945. sjašili s pobjedničkih konja na Trgu bana Jelačića.

No, nazočni polagači vijenaca nisu bili te sreće. Ipak, posebno pravo na frustraciju ima tamo upriličeni Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca, iako je razlog zašto rečeni drug Franjo nije ozarenog lica utrčao u Zagreb tog povijesnog svibanjskog dana sasvim opravdan. Naime, on je rođen 1957. godine (eh, da mu je kakav vremeplov na raspolaganju). Tako mlad, a toliko silnih zasluga u borbi protiv fašizma u Hrvata. Nije on bez razloga predsjednik SAB-a.

Kako dolikuje, Franjo je imao nešto reći svekolikom pučanstvu putem državne televizije. Ovoj Facebook objavi prilažem video pa, dragi prijatelji, poslušajte kako drug Franjo Habulin kritizira pojam pomirbe za koju se zauzimao predsjednik Tuđman, uz kardinala Stepinca, sigurno najsjajnija povijesna figura Hrvatske 20. stoljeća. Nevjerojatan politički bezobrazluk, primitivizam i izrugivanje neovisnom hrvatskom državom.

Zaboravlja Habulin kako su se, zahvaljujući pomirbi i Tuđmanovoj pruženoj ruci, za dobrobit Hrvatske, ‘provukli’ upravo oni koji su od ’45. ili ’71. bili u funkciji ugnjetavanja i teroriziranja hrvatskog naroda. Zaboravlja da su prostor javnog djelovanja i riječi dobili apologeti zločinca Josipa Broza Tita i uporni zaštitnici zločinačkog boljševičkog poretka…

Zato, habulinoidi i slični, kada spominjete predsjednika Tuđmana, njegovo djelo, pa i pojam pomirbe, činite to s respektom. Kao što to čini narod kojemu je obnovio državu.

P. S. Pitao me je nedavno prijatelj je li i Simo Dubajić bio član SAB-a. Nisam mu znao odgovoriti”.

Mirogoj, 8. svibnja, 2020. Drugovi su tu. Sabovci, razni izaslanici, predstavnici udruga miljenica državnog proračuna… Uglavnom poznata nam lica u rasporedu socijalne distance. Ima nešto i maskiranih (frka je, ipak). Nazočan je i vehementni podstanar sabovskih radnih prostorija, koji je u posljednjih 20-ak godina čvrsto odlučio da je antifašist (ipak). Svečani protokol, vijenci i počasna straža Hrvatske vojske. A drugovi u odijelima, netom dignutim iz kemijskih čistionica, uz poneku crvenu kravatu. Ponosni, čvrstog stasa i vizionarskih pogleda kao da su upravo oni tog 8. maja 1945. sjašili s pobjedničkih konja na Trgu bana Jelačića. No nazočni polagači vijenaca nisu bili te sreće. Ipak, posebno pravo na frustraciju ima tamo upriličeni Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca, iako je razlog zašto rečeni drug Franjo nije ozarenog lica utrčao u Zagreb tog povijesnog svibanjskog dana sasvim opravdan. Naime, on je rođen 1957. godine (eh, da mu je kakav vremeplov na raspolaganju). Tako mlad, a toliko silnih zasluga u borbi protiv fašizma u Hrvata. Nije on bez razloga predsjednik SAB-a.Kako dolikuje, Franjo je imao nešto reći svekolikom pučanstvu putem državne televizije. Ovoj Facebook objavi prilažem video pa, dragi prijatelji, poslušajte kako drug Franjo Habulin kritizira pojam pomirbe za koju se zauzimao predsjednik Tuđman, uz kardinala Stepinca, sigurno najsjajnija povijesna figura Hrvatske 20. stoljeća. Nevjerojatan politički bezobrazluk, primitivizam i izrugivanje neovisnom hrvatskom državom. Zaboravlja Habulin kako su se, zahvaljujući pomirbi i Tuđmanovoj pruženoj ruci, za dobrobit Hrvatske, "provukli" upravo oni koji su od '45. ili '71. bili u funkciji ugnjetavanja i teroriziranja hrvatskog naroda. Zaboravlja da su prostor javnog djelovanja i riječi dobili apologeti zločinca Josipa Broza Tita i uporni zaštitnici zločinačkog boljševičkog poretka…Zato, habulinoidi i slični, kada spominjete predsjednika Tuđmana, njegovo djelo, pa i pojam pomirbe, činite to s respektom. Kao što to čini narod kojemu je obnovio državu.P. S. Pitao me je nedavno prijatelj je li i Simo Dubajić bio član SAB-a. Nisam mu znao odgovoriti.

Objavljuje Tomislav Karamarko u Nedjelja, 10. svibnja 2020.

Nacionalno/D.Prša