Karamarko će tužiti SDP zbog objave na Facebooku? Grbin mu se ispričao

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Tomislav Karamarko, bivši predsjednik i još uvijek član HDZ-a, odlučio je tužiti SDP, s kojim je od 2012. do 2016. vodio žestoku političku borbu. Razlog je objava SDP-a u ponedjeljak na Facebooku, u kojoj se i Karamarka spominje u negativnom kontekstu nekadašnjih i aktualnog lidera HDZ-a.

“Afera HEP pokazuje kontinuiranu pljačku ove vlasti. Ivo Sanader – plinska afera, završio u zatvoru. Tomislav Karamarko – petljao s plinom. Andrej Plenković – milijarda u Ini, a sada isti scenarij s HEP-om. Koji odgovor je Vlada dala na ovo? Nacrt Zakona o medijima koji predstavlja legalizaciju cenzure”, navodi se u SDP-ovoj objavi koja je Karamarka odmah potaknula na tužbu.

Već u ponedjeljak navečer osobno je SMS-om predsjednika SDP-a Peđu Grbina izvijestio o svojim namjerama, piše Novi list.

“Poštovani g. Grbin. Na Facebook stranici Vaše stranke objavljena je formulacija da sam ‘petljao s plinom’. Kako se radi o insinuaciji i neistini, zamolio bih da naložite Vašim suradnicima da istu uklone. Razumijem da se nalazite u kontinuiranom procesu političke borbe. No i u tome treba sačuvati nekakvo dostojanstvo i poštenje. Svakako očekujem da ćete uvažiti moj prigovor i zamolbu. U protivnom, već sutra ću podnijeti tužbu zbog objavljene prljave laži. Pozdrav, Tomislav Karamarko”, napisao je Plenkovićev prethodnik na mjestu predsjednika HDZ-a vjerojatno glavnom političkom protivniku te stranke.

Tužba ide

Ostavio je, dakle, SDP-u jedan dan za razmišljanje i micanje njemu neprihvatljive rečenice, a to je Karamarko potvrdio Novom listu.

“Da, tužit ću ih ako ne skinu danas to s Facebooka. Konzultirao sam se već s odvjetnikom i ide tužba, jednom će valjda sudovi proraditi. Kada sam ja to i što petljao s plinom? Jednako su mogli napisati i da nešto muljam s kokainom. Nekorektni su, infantilni, ne znaju se politički postaviti i onda objavljuju takve jadne komentare”, potvrdio je Karamarko.

Za njega je Povjerenstvo za sukob interesa 2016. zaključilo da je povrijedio načelo obnašanja dužnosti, a zato što je Karamarkova supruga poslovno bila povezana s Josipom Petrovićem, konzultantom mađarskog MOL-a. Ali, tu je odluku Povjerenstva kasnije ukinuo Visoki upravni sud.

“Nisam ja bio ni u kakvom sukobu interesa. Ne želim ulaziti u detalje toga što SDP tvrdi za ovu dvojicu, Sanadera i Plenkovića, ali ja jednostavno nisam petljao s plinom. Zato neću dopustiti poigravanje mojim imenom i prezimenom, pogotovo jer se više aktivno ne bavim politikom. Ne namjeravam trpjeti te njihove budalaštine. Nesposobni su i služe se ovakvim stvarima, pa će im se možda iduće godine predizborna kampanja poklopiti s ročištima u parnici sa mnom. Morat će na sudu dokazati moje navodno petljanje s plinom. Ok, htjeli su to, pa će i dobiti”, poručuje SDP-u Tomislav Karamarko.

Grbin: Isprika zbog usporedbe s Plenkovićem

U SDP-u ne misle da su bilo što pogrešno napisali i neće Karamarku spornu objavu ukloniti s Facebooka, a Grbin je pojasnio nam je što se točno željelo reći tvrdnjom da je Karamarko “petljao s plinom”.

Naime kako je Novom listu rekao Grbin, u mandatu Tomislava Karamarka kao predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Vlade, bilo je niz petljanja s plinom. “Od natezanja s arbitražom s MOL-om, preko afere Konzultantica do, u krajnjoj liniji, njegove podrške onima koji su u vrijeme braniteljskog prosvjeda plinskim bocama blokirali Savsku ulicu. Možemo slobodno reći da je Karamarkova politička karijera uvelike obilježena plinom”, rekao je Grbin.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je ipak otvorio mogućnost isprike Tomislavu Karamarku ako ga je povrijedio kontekst u kojem se on našao na Facebook stranici SDP-a.

“Ako mu je možda zasmetalo to što smo ga usporedili s Plenkovićem, za to se ispričavam Karamarku”, zaključuje Grbin.