Kapulica i Mažar opleli po Benčićki i Bulju: Jedni lupetaju, drugi prijete seoskim stražama

Saborski zastupnici HDZ-a Nikola Mažar i Mario Kapulica izjavili su u srijedu da je oporba lupanjem po saborskom inventaru tijekom podnošenja godišnjeg izvješća o radu Vlade pokazala da ju vodi “mržnja, destrukcija i opstrukcija”.

Lupanjem po klupama saborska je oporba u utorak nastojala prekinuti Plenkovićevo podnošenje godišnjeg izvješća Vlade, nezadovoljna jer predsjedavajući Željko Reiner nije prihvatio zahtjev za stankom Marijana Pavličeka (Hrvatski suverenisti).

Mažar je kazao kako se jučer vidjelo ne samo pokušaj blokade rada Hrvatskog sabora, premjera i Vlade, već i nepoštivanje izvješća o stanju nacije, problemima građana te geostrateškoj situaciji.

Ustvrdio je kako se do održavanja izbora iduće godine od te “incidentne ekipe” može očekivati stvaranje kaosa, ekscesa i atmosfere izvanrednog stanja. “Vidjeli ste Benčić i Bulja zajedno. Jedni lupetaju, a drugi prijete narodnim seoskim stražama koje će pucati na migrante”, rekao je.

I Kapulica smatra kako je “divljaštvo oporbe” u sabornici javnosti otvorilo oči da vidi tko im se nudi za spasitelje, jer nije mogli čuti što je govorio premijer nego “kompletan izborni program destruktivnog i radikalnog dijela oporbe”.

Istaknuo je da po saborskom inventaru nisu lupali samo zastupnici, već i svi oporbeni kandidati za premijera te barem desetak potencijalnih kandidata za ministre.

Upitao je može li se zamisliti Vlada koju bi vodio Peđa Grbin, a Sandra Benčić i Nikola Grmoja udarali po stolu jer misle da im je trebao dati riječ. “Ministar koji duže i snažnije udara po stolu imao bi veći proračun, to nam oporba nudi”, poručio je.

Bulj zna za učinkovitost hrvatske policije na granicama

Također je napao predsjednika Republike Zorana Milanovića rekavši kako je on “poznat po svojoj toleranciji, inkluzivnosti i shvaćanju Ustava i zakona”.

Na upit je li Reiner, koji je vodio sjednicu, pogriješio kada Pavličeku nije dao da zatraži stanku, Mažar je rekao da je saborskom Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav stigao prigovor vezan uz jučerašnju sjednicu, koji je uputio Socijaldemokrat Domagoj Hajduković.

Ako dođe još bilo kakav prigovor, nadležni odbor će sazvati sjednicu i na temelju činjenica ustanoviti je li došlo do kršenja Poslovnika ili ne, dodao je.

Komentirajući izjavu Mire Bulja da će na području Cetinske krajine organizirati “samozaštitu” na granici kako bi spriječio prijelaz migranata, Kapulica je ustvrdio da Bulj vrlo dobro zna kakvo je stanje na hrvatskim granicama i koja je razina učinkovitosti policije.

Naša je policija samo u ovoj godini uhitila i kazneno prijavila 1070 krijumčara ljudima, što je 30 posto svih uhićenih krijumčara ljudima u EU-u, za što dobiva i pohvale, kaže Kapulica, piše N1.