Kapetan Dragan kaže da Hrvati nemaju heroje, da su izdali domovinu! To je narod koji je izmislio zločine !

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, četnik, koji je prije nekoliko dana pušten iz hrvatske Lepoglave poslije izdržane kazne od 13 godina zatvora, uključio se jutros u vikend jutarnji program TV Hepi rekavši da je zatvor i sve što je tamo prošao izdržao tako što je to shvatio kao jedan zadatak.

“Kad sam tamo došao i vidio da je to tako, izvukao sam najbolje što sam mogao. Nisam imao vremena razmišljati”, rekao je i dodao da protiv njega nije bilo nijednog dokaza, osim “časne hrvatske riječi” lažova.

“To je nastavak jedne ustaške ideologije koja i danas traje. Vjerujem da sam morao otići u Hrvatsku kako bih vidio šta se događa. Nisam postao više religiozan nego što sam bio, ali da nisam otišao i vidio, ne bih vjerovao da u 21. stoljeću imate na stotine Srba osuđenih na dugogodišnje robije samo zbog neke izjave vrlo sumnjivih svjedoka bez dokaza”, rekao je.

“Tadašnji odnos prema meni od strane Srbije nisam mogao razumijeti. Čuo sam Vuka Jeremića koji je tada bio ministar, kako je rekao da se Srbija neće miješati u slučaj kapetana Dragana i Hrvatske. Za mene je to najveća izdaja. Kome je tu poruku slao, koga je htio zadovoljiti? Sigurno ne mene, moju obitelj, ili Srbiju. Za mene je to obična izdaja, rekao je. On je jutros u emisiji otkrio i da su prve tri godine robijanja u Solinu prema njemu bili izuzetno korektni i da je dobivao dobru hranu za razliku od nastavka kazne gdje su ga budili na sat i uskraćivali mu obroke, prenosi Kurir.

“To je narod koji je izmislio zločine. Nigdje nećete naći industrijski pogon za ubijanje djece ispod 14 godina. Potrebno im je da od Srba naprave zločince kako ne bi bili sami. Moram skrenuti pažnju na izraz “Domovinski rat”. Pa oni su izdali svoju domovinu Jugoslaviju… Hrvati nemaju heroje, i to je jedino što imaju”, zaključio je.