Kaos na Rebru: Deseci pacijenata naručeni, čekali u redu pred zgradom

Deseci pacijenata u petak ujutro čekali su u redu pred “Zelenom zgradom” na Rebru kako bi obavili pretragu na koju su naručeni. Dio njih nije uspio doći do laboratorija.

“Dobio sam termin za laboratorij na Rebru u petak u 7:44. Točno u to vrijeme. Došao sam petnaestak minuta ranije kako bih bio siguran da neću kasniti. Dočekali su me deseci pacijenata koji su stajali u redu ispred zgrade, bili su naručeni”, ispričao je čitatelj za Dnevnik.hr.

Kaže kako su pacijenti neko vrijeme nepomično stajali na suncu, a onda se red pomalo počeo pomjerati prema vratima.

U jednom trenutku je, navodi, kroz vrata izašla djelatnica koja je samo rekla: “Tko nije za krv, može ići”. “99 posto nas je čekalo za laboratorij, za krv, uključujući i mene”, rekao je čitatelj Dnevniku.

Nakon nešto više od pola sata, ušao je u zgradu i čekao i dalje u redu, ovaj put – za prijemni šalter.

Par minuta nakon toga, kaže čitatelj, pacijenti koji su i dalje stajali u redu ispred zgrade – poslani su kućama.

“Rekli su da oni koji su ušli u zgradu – mogu ostati, ostali nek se vrate neki drugi dan, iako su naručeni”, rekao je.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna medicinska sestra KBC-a Zagreb Ana Ljubas u razgovoru za Dnevnik.hr navodi kako ovakva situacija pred “Zelenom zgradom” nije svakodnevna. U opširnijem odgovoru na upite ovog portala navela je razloge zbog kojih se događaju ovakve situacije koje su neugodne i za pacijente, ali i za medicinske sestre koje rade s njima.